İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus, Yaşam 13 Haziran 2023 109 Görüntüleme

Tarsus’ta Yangın Gönüllülerine Eğitim Verildi

Orman Genel Müdürlüğünün “100 Bin Orman Yangınları Gönüllüsü” hedefi doğrultusunda Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünde orman yangınları gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlara orman yangınları konusunda eğitim verildi.
2023 yılı yangın sezonu için gönüllü yangın eğitimleri, Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünce, Başoluk Orman İşletme Şefliğinde teorik ve uygulamalı olarak düzenledi.
Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse, İşletme Şefi Halil Kabakçı ve İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) Uzmanı Somay Önalp eğitmenliğinde, yangınlarla mücadele etmek isteyen 95 gönüllü vatandaşa, orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında bilgiler verildi. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan yangın gönüllülerine sertifika verildi.
Orman yangınlarıyla mücadele gönüllüsü olabilmek için, 11.09.2019 ve 30885 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan “Orman Yangınlarıyla Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkında Yönetmelik” kapsamındaki şartların sağlanması gerekiyor, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, en az İlkokul mezunu olmak, sağlık yönünden bir engeli olmamak, adli sicil kaydı olmamak, teorik ve uygulamalı orman yangınları eğitimini almış ve sertifika almış olmak şartları aranıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster