Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 25 Mayıs 2024 35 Görüntüleme

Tarsus’ta Roma Yolu’nda Müzeler Haftası Yürüyüşü Düzenlendi

Müzeler Günü ve Haftası dolayısıyla Tarsus Sağlıklı Köyü’nde bulunan tarihi Roma Yolu’nda özel bir yürüyüş etkinliği düzenlendi

Etkinlik, tarih ve kültür mirasına dikkat çekmek ve Tarsus’un zengin geçmişini tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar, antik Roma dönemine ait kalıntılar arasında yürüyerek, bölgenin tarihi dokusunu yakından görme fırsatı buldular.Yürüyüş boyunca katılımcılara, Roma Yolu’nun tarihi ve önemi hakkında bilgiler verildi.


Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, etkinlik hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Tarsus Sağlıklı Köyü Roma Yolu’nda, Tarsus Turizm Tanıtım Derneği ile birlikte yürüyüş yaptık. Yürüyüşümüze katılan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ziya Güvenç’e, STK ve basınımızın temsilcilerine çok teşekkür ederiz.”

Müzeler Günü ve Haftası kapsamında düzenlenen bu tür etkinliklerin, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster