Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 21 Mayıs 2024 39 Görüntüleme

“Tarsus’ta Müzeler Haftası Kutlamaları Başladı”

Tarsus’ta, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü ve 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında düzenlenen kutlama programı, 20 Mayıs 2024 tarihinde saat 10’da Tarsus Yarenlik Alanı’nda gerçekleşti. Bu özel etkinliğe, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’in ev sahipliği yaptı.

Program, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’in, günün anlam ve önemine dair açılış konuşmasıyla başladı. Müdür Doğukan Bekir Alper, müzeler geçmişin izlerini gelecek nesillere taşırken, aynı zamanda toplumun kimliğini ve kültürel mirasını korumak adına kritik bir role sahip olduğunu vurguladı.


Ardından, çeşitli şiirlerin okunmasıyla etkinlik devam etti ve geleneksel kültürü yansıtan folklor ve bando gösterileri izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören son buldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster