Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Son Dakika, Spor, Tarsus, Yaşam 17 Mayıs 2024 111 Görüntüleme

Tarsus’ta İlk “Havalı Silahlar Atış Poligonu” Açıldı

Tarsus Şehit Vedat Yılmaz Anadolu Lisesi’nde, Tarsus’un İlk ve Tek Havalı Silahlar Atış Poligonu Açıldı
Tarsus Şehit Vedat Yılmaz Anadolu Lisesi’nin zemin katında kurulan ve 10 metre Havalı Silahlar Atış Poligonu (Tabanca – Tüfek) branşı, Tarsus İlçe Spor Müdürlüğü Atıcılık Antrenörü Mert Vural tarafından tanıtıldı.
Bugün gerçekleşen tanıtım etkinliğine katılan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve Tarsus İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Memet Öztürk’e eğitmen Mert Vural atış yaptırdı.
Şu an poligondan MUKAL(Mustafa Kemal Anadolu Lisesi), Şehit Vedat Yılmaz Anadolu Lisesi, Cengiz Topel Anadolu Lisesi, Şehit Cemre Salih Gözen ilkokulu, Ali Mistilli İlkokulu ve İstemihan Talay Ortaokulu öğrencileri faydalanmaktadır. İlerleyen tarihlerde tüm okulların da faydalanabileceği belirtildi.
Poligon sorumlusu ve eski milli sporcu Mert Vural, atıcılık branşının Tarsus’a yeni kazandırıldığını ve kendisinin 6 aydır Tarsus’ta görev yaptığını belirtti.
Poligonun 5 ay önce açıldığını ve çocuklardan yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Vural, seçilen sporcuların Nisan ayında Bölge Yarışması’na katıldıklarını söyledi. Bu yarışmada, tüfek branşında genç kadın sporcunun 3. lük, tabanca branşında genç kadınlarda 2. lik ve 3. lük, genç erkeklerde ise 3. lük elde ettiklerini ve Temmuz ayında Trabzon’da yapılacak şampiyonaya katılma hakkı kazandıklarını ifade etti.
Atıcılık sporunun çocuklar üzerindeki önemine de değinen Mert Vural, bu sporun dikkat, adaptasyon ve konsantrasyonu geliştirdiğini, çocukların derslerinde daha başarılı olmalarına yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, hiperaktif çocukların daha durağan olmalarını ve kendilerini kontrol etmelerini sağladığını vurguladı.
Mert Vural, 27-30 mayıs tarihlerinde de “Okullar Arası Türkiye Şampiyonasına” sporcularla hazırlandıklarını ve yarışmaya katılacaklarını dile getirdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster