Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 17 Temmuz 2024 49 Görüntüleme

TARSUS’TA GEZİCİ SAĞLIK HİZMET ARACI FAALİYETE BAŞLIYOR

TAM DONANIMLI GEZİCİ SAĞLIK ARACI HİZMETE BAŞLIYOR

 

Tarsus Belediyesi, Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği protokolü kapsamında “Gezici Sağlık Hizmet Aracı” faaliyete geçiyor. Kentte sağlık hizmetlerine ulaşımda güçlük çeken vatandaşlar,  kırsal mahallede yaşayan ve çadırlarda yaşayan tarım işçilerine düzenli sağlık hizmeti verilecek.

 

Tarsus Belediyesi tarafından, Japonya Büyükelçiliği 2021 Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında temin edilen Gezici Sağlık Hizmet Aracı faaliyete geçiyor. Bu hizmet ile vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerine destek olunacak.

TARSUS HALKI EŞİT BİR ŞEKİLDE SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANACAK

Gezici sağlık aracı içerisinde; dijital röntgen cihazı, ultrasonografi cihazı, EKG cihazı, spirometre cihazı, glukometre cihazı, diagnostik set, tansiyon aleti ve kan tüpü taşıma çantası ekipmanları bulunuyor. Ayrıca, kan alma koltuğu, muayene divanı doktor masası ve koltuğu, hasta bekleme sandalyesi, sarf malzeme dolapları, diz üstü bilgisayar ve inverter klima sistemi de yer alıyor.

BAŞKAN BOLTAÇ; “HALKIMIZIN SAĞLIK HİZMETİNE EŞİT ŞEKİLDE ERİŞİMİ EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ”

Aracın önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç “Sağlığa önem verdiğimiz kentimizde “Gezici Sağlık Hizmet Aracımız” faaliyetlerine başlayacak. Sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken tüm vatandaşlarımıza yönelik bu önemli adımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın sağlık hizmetine eşit şekilde erişimi en büyük önceliğimiz. Hep birlikte, sağlıklı yarınlara.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster