Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 16 Ocak 2024 40 Görüntüleme

TARSUS’TA “ENGELLİLERİN SİYASETE KATILIMLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ

Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen “Engellilerin Siyasete Katılımlarının Güçlendirilmesi Çalıştayı,” Tarsus Engelliler Platformu, Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi, Engelli Hakları Federasyonu ve Tarsus Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşti.
Çalıştay, engelli bireylerin siyasette daha etkin bir rol oynamalarını teşvik etmek amacıyla düzenlendi.
Programa katılan konuşmacılar arasında; Engelliler Hakları Federasyonu Başkanı Cemalettin Gürsoy, Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, Siyasi Bilimler Uzmanı Bünyamin Kıraç ve Dünya Sakatlar Derneği Başkanı Necla Sahi bulunuyordu.
Çalıştayın moderatörlüğünü, Adana Tüm Emekli ve Sivil Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Handan Saydam üstlendi.
Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan ise konuşmasına hoş geldiniz dilekleriyle başlayarak, organizasyonu düzenleyen Engelli Hakları Federasyonu’na teşekkür etti.
Dursun Arslan, konuşmasında Türkiye’nin yaşadığı zor döneme vurgu yaparak, ülkede şehit düşenler için Allah’tan rahmet dileyerek ve millete başsağlığı temennisinde bulunarak başladı. Zor bir süreçten geçtiklerini belirten Arslan, engellilerin karar alma mekanizmalarında olmalarının önemine vurgu yaptı.
Konuşmalarda, engelli bireylerin yaşadığı zorluklar detaylı bir şekilde ele alındı. Engellilerin siyasette daha etkin bir şekilde yer alması, sorunlarını gündeme taşıması ve çözüm önerileri sunması konuları üzerinde duruldu.
  
Program, engelli bireylerin toplumsal katılımını artırmayı, haklarına daha fazla vurgu yapmayı ve toplumun genelinde engellilere daha duyarlı bir bakış açısı oluşturmayı hedefliyordu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster