İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 22 Temmuz 2023 161 Görüntüleme

Tarsus’ta Akdeniz Paketleme İşçileri Dayanışma Derneği (APİD) Kuruldu

İşçi ve Elçilere Destek ve Dayanışma Amacıyla Yola Çıkan Dernek Faaliyete Geçti

Akdeniz bölgesinde faaliyet gösteren paketleme elçileri ve işçilerine destek olmak, sorunlarına çözüm bulmak ve dayanışmayı sağlamak amacıyla, kısa adı APİD olan Akdeniz Paketleme İşçileri Dayanışma Derneği, Tarsus’ta resmi olarak kuruldu. Dernek, bölgedeki işçilerin ve elçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmeyi ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi hedefleyen önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

APİD’in kurucu başkanı, Tarsus’un önde gelen isimlerinden Hüseyin Torak olurken, dernek yönetiminde de deneyimli isimlere yer verildi. Yönetim kurulunda Emin Gedik, Osman Fırat, Sefer Ergül, Hüseyin Karaz, Fevzi Yavuz ve Bayram Tekin gibi çalışkan ve özverili isimler görev alacak.

Dernek, temel amacı olan işçi ve elçilerin sorunlarına çözüm bulma, birlik ve beraberlik sağlama, sivil toplum faaliyetlerini geliştirme ve kültürel etkinliklerle dayanışmayı yaygınlaştırma konusunda çalışmalarına başlamış bulunuyor. APİD’in bu yönde yapacağı faaliyetler ve projeler, bölgedeki işçiler ve elçiler arasında umut ve güvenle karşılanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kurucu Başkan Hüseyin Torak, “Dernek olarak Akdeniz bölgesindeki paketleme elçilerinin ve işçilerinin haklarını koruyacak, yaşadıkları sorunlara çözüm bulacak çalışmalara imza atacağız. Dayanışma ve birlik içerisinde, sivil toplum faaliyetlerini destekleyerek daha güçlü bir gelecek için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

APİD’in, Akdeniz bölgesindeki paketleme işçilerine ve elçilerine verdiği destek, bölgedeki çalışma hayatına ve sosyal yaşama olumlu yönde katkı sağlayacağı düşünülüyor. Derneğin faaliyetlerinin ve etkinliklerinin bölgedeki işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

APİD, kuruluşundan itibaren bölgede farkındalık yaratmayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyerek önemli bir misyon üstleniyor. Derneğin çalışmaları ve etkinlikleriyle ilgili önemli gelişmelerin takip edilmesi bekleniyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TARSUS SU PARK AÇILDI

TARSUS SU PARK AÇILDI

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster