Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus, Yaşam 30 Mayıs 2024 57 Görüntüleme

Tarsus’ta 4-6 Yaş Kur’an Kursları Yıl Sonu Çocuk Şenliği Düzenlendi

*Haber Erdal Alakaş AKKOZA *

Tarsus İlçe Müftülüğü’nün organize ettiği 4-6 yaş Kur’an kursları yıl sonu etkinliği, 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 17:00’de Makam Cami yanında coşkuyla gerçekleşti.

Etkinliğe Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, komşu ilçe müftüleri, kurum amirleri, kursiyerler, hocalar ve aileler katıldı.
“4-6 Yaş Kur’an Kurslarımız Tarsus’ta Yükseliyor”

Açılış konuşmasını yapan Tarsus Müftüsü Murat Akçay, “4-6 yaş Kur’an kurslarımız Tarsus’ta yükseliyor. Yaklaşık 800 öğrencimiz var. Yetişkin Kur’an kurslarımızda da aynı sayıda öğrencimiz bulunuyor. Toplamda 1600-1700 öğrencimize hizmet veriyoruz. Peygamberimiz Aleyhissalatü Vesselam, ‘Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz’ demiştir.

4 yaşındaki çocuklarımıza da Kur’an’ı, İslam’ı ve ahlaki değerleri öğretmeye çalışıyoruz; 90 yaşındaki büyüklerimize de. Bu, büyük bir değerdir ve Rabbimize hamdolsun,” dedi. Müftü Akçay, katkılarından dolayı Kaymakam Bey’e, Tarsus Belediyesi’ne, hocalara ve emeği geçenlere teşekkür etti.


“Değerler Eğitimi 2 Yaşında Başlamalı”

Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman ise etkinlikte yaptığı konuşmada değerler eğitiminin önemini vurguladı. “Evimizde iki çocuğumuzu eğitmekte zorlanıyoruz, ama hocalarımız kurslarda 20 çocuğu Allah ve Resul’ün istediği istikamette, insani değerlere bağlı bir şekilde yetiştirmeye gayret ediyorlar. 4-6 yaş kursları bizim için kıymetlidir ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türkiye’nin her yerinde bu kursları açmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız, konuşmaya başladıkları yaştan itibaren Allah demeliler,” dedi.

Yığman, ayrıca eğitimin 2 yaşına kadar çekilmesi gerektiğini belirterek, “2 yaşından itibaren çocuklarımızı eğitebilmeliyiz. İnşallah bunun da alt yapısı hazırlanır. Bu duygularla Müftümüze, görevli arkadaşlarımıza ve Kur’an kursu hocalarımıza çok teşekkür ediyorum,” dedi.


Çocukların Başarısı Büyük Beğeni Topladı

Etkinlikte öğrencilerin okudukları Kur’an-ı Kerim ayetleri ve ilahiler büyük beğeni topladı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği programda, çocukların din eğitimindeki gelişimleri ve sosyal becerileri gözler önüne serildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster