Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus 15 Mayıs 2024 20 Görüntüleme

Tarsus’ta 36 Mahallede %50 Hibeli Soya Tohumu Dağıtımı Gerçekleştirildi

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi ve Yağlı Tohumlu Bitkilerin Ekilişinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Tarsus ilçesine bağlı 36 mahallede soya tohumu dağıtımı gerçekleştirildi

Etkinliğe Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü KTV Şube Müdürü Mustafa Ateş, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Müftüsü Murat Akçay, Tarsus Borsa Başkanı Mustafa Teke ve çok sayıda üretici katıldı.

Proje, Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak ve yerli ve milli tohumların yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla hazırlandı. Bu çerçevede, ilçeye bağlı 36 mahallede üretim yapan 141 çiftçiye, 5.800 dekar alanda ekilmek üzere %50 hibeli soya tohumu dağıtıldı.

Tarsus ilçesinde 2023 üretim sezonunda 78 çiftçi, 2.898 dekar alanda soya ekimi gerçekleştirmişti. 2024 yılı üretim sezonunda ise 141 çiftçi, 5.800 dekarlık alanda soya üretimi yapacak. Bu projeyle birlikte 2024 yılında ekiliş alanı %50 oranında artış gösterecek.

Etkinlikte konuşma yapan yetkililer, projenin amacının yerli üretimi artırmak ve çiftçilerin ekonomik durumlarını iyileştirmek olduğunu vurguladı. Üreticiler de projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür desteklerin devam etmesini talep etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster