Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 7 Temmuz 2023 115 Görüntüleme

Tarsus’ta 2023 Yılı Yaz Kuran Kursları Açıldı

Tarsus Müftülüğü tarafından, 2023 yılı Yaz Kur’an Kursları Cami, Kur’an Kursu ve Okullarda toplam 310 Yaz Kur’an Kursu açıldı. Bu kurslara yaklaşık 10.000 öğrenci kayıt yaptırdı.
Camilerde gündüzlü, yayla ve okul yurtlarında yatılı olarak başlayan eğitim-öğretim başvuruları 10 Temmuza kadar devam edecek. İsteyen öğrenciler 24 Temmuzdan itibaren tekrar kayıt yaptırarak 31 Temmuzda başlayacak ikinci dönem yatılı yaz Kur’an Kurslarına da başvuru yapabilecek. Kurslara 4-22 yaş arasındaki çocuklar ve gençler başvuru yapabiliyor. Yaz Kur’an kursu eğitimleri 11 Ağustos’ta , yatılı yaz Kur’an kursu birinci dönemi 28 Temmuz, ikinci dönem eğitimleri ise 25 Ağustaos’ta sona erecek.
Tarsus Müftülüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Osman Çayır, yaz kurslarının başlaması dolayısı ile öğrencilerle bir araya geldi.
Burada konuşan Çayır, yaz Kur’an kurslarının başladığını hatırlatarak, “Okulda eğitimini tamamlayan yavrularımız inşallah manevi eğitimlerini de yaz kurslarında tamamladıkları takdirde memleketimiz için milletimiz ve aileleri için hayırlı nesiller olacaklar.” dedi.
Kursların önemine dikkati çeken Osman Çayır, insanların, hayatları boyunca yapacakları ibadetlerin temelinin çocuk yaşlarda Kur’an kurslarında atıldığını, Kur’an-ı Kerim, dua ve sureler başta olmak üzere birçok bilginin erken yaşlarda daha kolay öğrenildiğini ifade etti.
Din görevlilerine eğitim öğretim döneminde kolaylıklar dileyen Çayır, yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilere de başarılar diledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster