Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Teknoloji 27 Haziran 2024 20 Görüntüleme

TARSUSLU ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Tarsus’un Başarısı “TÜBİTAK 2204 D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projesi Yarışması’nda Türkiye Finallerine İki Proje ile Katılıyor”

Tarsus, TÜBİTAK 2204 D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projesi Yarışması’nda iki proje ile Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı. Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi öğrencileri ve Hadiye Kuradaci Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, farklı alanlarda geliştirdikleri projelerle finale yükseldi.

Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi öğrencileri, sürdürülebilirlik ve refah/atık yönetimi alanında hazırladıkları “Cam ve Tarımsal Atıklardan Elde Edilen Biyotasarım Malzemeleri: Miselyum Kompozitler” projesi ile Türkiye Finalinde bizi temsil edecek. Bu başarılı projede yer alan öğrencilerimiz:
Duru Eski, Hayat Eski, Meryem Bozoğlu
Projenin danışman öğretmeni Sermin Akgül, öğrencilerine destek vererek önemli bir başarıya imza attı.

Aynı liseden bir diğer proje ise su araştırmaları alanında hazırlandı. “Peganum Harmala ile Xeriscape” projesi ile Türkiye Finalinde yer alacak olan öğrencilerimiz:
Pınar Çağla Günaydın, İpek Akpınar
Bu projenin danışman öğretmeni ise Levent Küçükyeşil olarak belirlendi.

Hadiye Kuradaci Bilim ve Sanat Merkezi’nden Altay Aksoy, hava ve iklim alanındaki projesi ile Türkiye Finalinde bizi temsil edecek. Bu başarılı projenin danışman öğretmeni Ahmet Kılıç, öğrencisine rehberlik ederek büyük bir başarıya katkıda bulundu.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: “Öğrenci ve öğretmenlerimize her alanda destek olan okul yönetimini tebrik ederim ve başarılar dilerim.”

Tarsus’un bu büyük başarısı, hem okullarımızın hem de öğrencilerimizin bilimsel araştırmalara verdikleri önemin ve emeğin bir göstergesi oldu. Finalde yarışacak tüm öğrencilere başarılar dileriz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster