Ana Sayfa Gündem, Kültür, Sağlık, Tarsus, Yaşam 1 Kasım 2023 78 Görüntüleme

Tarsus Ulu Camii’de “Cami-Engelli Buluşması” Etkinliği Düzenlendi

Tarsus Müftülüğü, engelli bireylerle buluşmayı ve dayanışmayı teşvik etmek amacıyla “Cami-Engelli Buluşması” etkinliğini düzenledi. Etkinlik, 31 Ekim 2023 tarihinde saat 12.00’de Tarsus Ulu Camii’nde gerçekleşti.

Tarsus Müftüsü Sayın Murat Akçay’ın öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe, Tarsus Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından organize edilen dini faaliyetler kapsamında 5 dernek katılım sağladı. Katılımcılar, öğle namazını birlikte kıldıktan sonra, bir arada Yasin, dualar ve ilahiler dinleyerek manevi bir atmosferde buluştular. Müftü Sayın Murat Akçay, etkinlik sırasında bir konuşma yaparak engelli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Ayrıca, Tarsus’taki engelli derneklerinin temsilcileri de etkinliğe katılarak birlikte geçirilen bu anlamlı günün önemine dikkat çekti. Tarsus Müftülüğü Engelli Koordinatörü Hocamız Abdulvahit Karabacak, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek dayanışmanın gücünü vurguladı.

Etkinliğe katılan önemli isimler arasında TSD Tarsus Şubesi Başkanı Ali Çelik, Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli ve Talasemi Dernek Başkan Yardımcısı Bülent Koçer de yer aldı.

Tarsus Ulu Camii’nde gerçekleşen “Cami-Engelli Buluşması” engelli bireylerin topluma daha fazla entegre olmalarını teşvik etmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen önemli bir etkinlik oldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster