İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus, Yaşam 18 Mart 2023 118 Görüntüleme

TARSUS SGK : EMEKLİLİK ÇAYLARINIZI BERABER İÇELİM

Kamuoyunda EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) olarak bilinen 08.09.1999 tarihinden önce işe giren sigortalıların 24 yıllık hasreti sona erdi.
Sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu ile 375 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun 01.03.2023 tarihinde kabul edilerek Cumhurbaşkanının imzalaması sonrasında resmi gazetede yayımlanarak 7438 kanun numarasıyla yürürlüğe girdi.
Ülke genelinde sabahın ilk ışıkları ile sosyal güvenlik merkezlerinin önlerinde uzun kuyruklar gerek ulusal gerekse sosyal medyada fazlasıyla kendine yer buldu. Tarsus sosyal güvenlik merkezinde de yoğun bir hafta yaşanmasına ve sigortalıların yoğun şekilde emeklilik başvurusu yapmasına rağmen ülke genelindeki uzun kuyruklar oluşmadı.
Konu hakkında Tarsus Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Süleyman Metin’in EYT süreci hakkındaki değerlendirmelerini almak üzere mikrofon uzattık.
TARSUS SGK MÜDÜRÜ SÜLEYMAN METİN ANLATIYOR :
Öncelikle 20 yılı aşkın süredir bu kanunun bekleyen sigortalılarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim emeklilerimizin maaşlarını ağız tadıyla yemelerini nasip etsin, süreç 2022 Kasım ayında başladığında askerlik ve doğum borçlanması yapacak sigortalılarımızın yoğunluğunun olacağını ve işlemlerin uzaması halinde sigortalılarımızın mağduriyetine sebebiyet vermemek adına bazı oluşabilecek aksaklıklara kanun çıkmadan önce önlem almamız gerektiğini idareci arkadaşlarla değerlendirerek, yaklaşık 5000 adet borçlanma başvurusunu kanun çıkmadan sonuçlandırarak sigortalılarımıza gerek posta yoluyla gerekse telefonla ulaşarak evraklarını elden teslim ettik.
Normal dönemde ortalama 60-70 civarı olan borçlanma talep sayısı 5000’ leri bulunca tüm mesai arkadaşlarım kendilerinden ve sosyal hayatlarından fedakârlıkta bulunarak gece gündüz demeden cumartesi pazar günleri çalışarak tüm başvuruları sonuçlandırdılar. Buradan kendilerine teşekkürleri iletiyorum.
Gerek ben gerekse mesai arkadaşlarımız vatandaşlarımızın bu süreçteki sorularını cevaplamak ve işlemlerini akıbete uğratacak durumların olmaması için sigortalılarımızla birebir ilgilenmeye çalıştık. Borçlanma ve EYT sürecinde vatandaşlarımızın rahat bir şekilde başvurularını yapabilmelerini temin ederek masa ve sandalye düzeni kurarak tıpkı banka şubelerinde olduğu gibi sıra numarası ile işlemlerini yapabilmeleri için bankolara davet edildiler. Hizmet binamızın bahçe koşullarının müsait olması da bize fazlasıyla kolaylık sağladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Koordinasyon Müdürlüğü’nden masa, sandalye ve semaver, Tarsus Belediyesi’nden çadır alarak vatandaşlarımızın mevsim şartlarından etkilenmemesini imkânlar dâhilinde konfor alanı sunmaya gayret gösterdik. Bu süreçte de emekli adaylarımıza ilk emekli çaylarınızı biz ikram edelim dedik.
Bu uygulamamızdan haberdar olan Tarsus Ziraat Odası Başkanlığı ve Tarsus Tuhafiyeciler Odası da sağ olsunlar, bize bu konuda katkıda bulunmak istediler. Başkanlarımıza ve onların nezdinde meslek odalarına teşekkürlerimi sunuyorum. Yıllarını ülke istihdamına katkıda bulunmak için harcayan sigortalılarımızı memnun edebildiysek ne mutlu bize dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster