İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus 28 Aralık 2023 92 Görüntüleme

TARSUS MÜZESİ’NDE PUL VE ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ AÇILDI

Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 27 Aralık Tarsus’un Kurtuluşu’nun 102. yıldönümü kutlama programları, kapsamında, Tarsus Müzesi’nde Tarsus Filatelist Derneği tarafından Pul Sergisi ve Atatürk Fotoğrafları Sergisi düzenlendi.
Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Pul Sergisi, tarih boyunca kullanılan pullar aracılığıyla ülkemizin ve dünyanın çeşitli konularını yansıtan bir koleksiyonu ziyaretçilerle buluşturdu. Aynı zamanda, Atatürk Fotoğrafları Sergisi ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından özel anları ve izlerini içeren bir görsel şölen sunuyor.
Sergiye katılan ziyaretçiler, pul koleksiyonlarını inceleyerek geçmişten günümüze farklı dönemlere ait izleri takip etme fırsatı buldular.
Tarsus Filatelist Derneği yetkilileri, sergiyi ziyaret edenlere bilgi verirken, “Bu etkinlikle hem pul koleksiyonculuğunu teşvik etmek hem de Tarsus’un kurtuluşunun anlamını sanatla buluşturmak istedik. Sergimiz, ziyaretçilere geçmişten günümüze kültürümüzü ve tarihimizi farklı bir bakış açısıyla sunmayı amaçlıyor” dediler.
Sergi, Tarsus Müzesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle birlikte ziyarete açıldı ve Tarsuslu sanatseverleri ağırlamaya başladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster