Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 13 Eylül 2024 27 Görüntüleme

Tarsus Merkezli 7.0 Büyüklüğünde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde Mersin’in Tarsus ilçesinde merkez üssü Ecemiş fay hattı olan 7.0 büyüklüğünde bir deprem tatbikatı yapıldı

Tatbikat, Niğde, Adana ve Konya’da da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Tarsus’taki tatbikat, AFAD başta olmak üzere ilgili tüm kurumların katılımıyla, Şelale yolu üzerinde bulunan eski Klas düğün salonu molozlarının bulunduğu alanda yapıldı. Senaryo gereği yaralı kurtarma çalışmaları yürütülerek, deprem anında yapılması gereken müdahaleler test edildi.

Tatbikata Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Akkılıç, Fen İşleri Müdürü Emre Kerimgiller, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Özer ve birçok kurum yöneticisi katıldı.

Afet anında koordinasyonun ve hızlı müdahalenin önemi bir kez daha vurgulandı.

Tatbikat sonrası yapılan değerlendirmelerde, tüm kurumların iş birliği içinde hareket ederek, afet durumlarına hazırlıklı olma konusunda olumlu bir performans sergilediği belirtildi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster