Ana Sayfa Gündem, Spor, Tarsus, Yaşam 3 Haziran 2024 38 Görüntüleme

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Dünya Bisiklet Günü’nü Kutladı

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu (TABİT), 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kapsamında Tarsus’ta bisiklet turu düzenledi

Etkinlikte, Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Başkanı Gökhan Özberk, bisiklet kullanımının önemine dikkat çekerek bir konuşma yaptı.

Gökhan Özberk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Uzun yıllardır ülkemizdeki birçok şehirde topluluk veya dernek çatısı altında veya bireysel çalışmalar yaparak, zaman zaman festivaller düzenleyerek, bisiklet yarışları organize ederek, okullarda eğitimler vererek, bisiklet kursları düzenleyerek, kadınları bisiklet kullanımına teşvik ederek, ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçerek, trafikte her türlü zorluğa ve tehlikelere rağmen görünür olarak, haklı mücadelelerinde etkili kazanımlar elde eden ve daha da güzel kazanımlar elde edeceğine inandığımız, bisikletin ulaşımın geliştirilmesine katkı sağlayan tüm resmi kurum, dernek, topluluk ve bireysel çalışmalar yapan herkesin 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü kutluyoruz. Ayrıca bu uğurda hayatını trafik kazasında kaybeden tüm arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.”

Özberk, bisiklet dostu kentlerin çoğalması ve bisikletli ulaşımın yaygınlaşmasının yanı sıra, çevre bilincinin artması ve temiz bir dünya, temiz bir çevre yaratılarak gelecek kuşaklara aktarılması dileklerinde bulundu.

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu’nun düzenlediği bisiklet turuna çok sayıda bisiklet sever katıldı. Etkinlik boyunca katılımcılar, bisikletin sağlıklı ve çevre dostu bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekti.

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu, bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler ve projeler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster