Ana Sayfa Gündem 15 Temmuz 2024 25 Görüntüleme

TARSUS KAYMAKAMI MEHMET ALİ AKYÜZ’ÜN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK MESAJI

“15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin iradesine kasteden, demokrasimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ancak, milletimizin cesareti, feraseti ve vatan sevgisiyle bu hain plan bertaraf edilmiştir. O gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara çıkan milyonlar; tankların, tüfeklerin ve uçakların karşısında durarak demokrasimizi savunmuş, ülkemizin geleceğini karanlık ellere teslim etmemiştir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milletimizin birliğini, beraberliğini ve demokrasimize olan inancını tüm dünyaya gösterdiği bir gün olarak tarihimize altın harflerle kazınmıştır. Kadın-erkek, genç-yaşlı demeden her kesimden vatandaşımız, ellerinde bayraklarıyla meydanları doldurarak ülkemize sahip çıkmış, bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla dolu yürekleriyle bir destan yazmıştır.

O gece, milletimizin her bir ferdi, demokrasimize ve bağımsızlığımıza olan bağlılığını ve iradesini göstermiştir. Bu kahramanlık, sadece ülkemizin sınırları içinde değil, tüm dünyada yankı bulmuş ve Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığı takdir edilmiştir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan topraklarımızda, demokrasimizin ilelebet payidar kalması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.

Ülkemiz, sadece 15 Temmuz’da değil, her daim terörle mücadelede kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Devletimizin tüm kurumları, terör örgütlerine karşı mücadeleyi en etkin şekilde sürdürmekte ve milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamaktadır. Bu mücadelede, milletimizin birlik ve beraberlik ruhu en büyük gücümüzdür. Terör örgütleri ve destekçileri, hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, ülkemizin huzurunu ve istikrarını bozamayacaktır.

Unutmayalım ki, bu ülke hepimizin. Geleceğimizin teminatı olan demokrasimizi korumak ve yaşatmak, millet olarak en önemli görevimizdir. Bu vesileyle, 15 Temmuz’un yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum. Hep birlikte daha güçlü bir Türkiye için el ele, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster