Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus 30 Ağustos 2023 77 Görüntüleme

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’NUN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Tarihinin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen, mazisi zaferlerle dolu aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferinin 101. yıl dönümünü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, milletçe, birlik ve beraberlik içinde kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.
1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zaferle taçlanmıştır.
Her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi; tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının ve tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır.
30 Ağustos, “YA İSTİKLAL YA İZMİHLAL” tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır.
Gücünü ve bekasını, birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan aziz milletimiz, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatanına ve bayrağına göz diken işgalci güçleri bertaraf etmiş ve tüm mazlum halklara bu zaferi ile örnek teşkil etmiştir.
Bu toprakları vatan kılmak için ecdadımızın ödediği bedeller ile milletimizin mücadele azmi, Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir.
Büyük Zafere ilham veren ruh, inanç ve irade 101 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimize istikamet çizmektedir.
Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak; ekonomik, siyasi ve sosyal olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan ecdadımızı, bugüne kadar mukaddes değerlerimiz uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.
Kadir Sertel OTCU
Tarsus Kaymakamı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster