Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür, Tarsus, Yaşam 18 Ekim 2023 151 Görüntüleme

TARSUS KADIN KOROSU YENİ SEZON ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Tarsuslu müzik sever kadınlardan oluşan Tarsus Kadın Korosu, yeni sezon çalışmalarına başladı

Şef Uğur Burcu Gökayaz Aydın yönetimindeki koronun repertuvarı, 70’ler-80’ler retro ve nostaljik eserlerden oluşuyor.Kadın Korosu Başkanı Duygu Gökayaz, bu yılın ilk konserini 25 Kasım’da “Kadına şiddete hayır” temasıyla vereceklerini bildirdi.

Topluluğun sadece müzik için bir arada bulunmadığını vurgulayan Duygu Gökayaz, çağdaş Türk kadınının toplumdaki önemine de dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirtti.
Duygu Gökayaz, “Koromuzun kuruluş amacı Amatör ruhla sanatın ve müziğin kaynaştırıcı gücüyle sosyalleşmek; kadın ve çocuklar adına yardımlaşma çerçevesinde hareket etmektir.Konser elde edilen gelir ile de yine kadınlarımıza ve özellikle çocuklarımıza ulaşarak bir nebze de olsa onlara dokunabilmek,destek vermeye çalışmaktır” dedi.

Tarsus’un ilk kadın korosu olan topluluk, gönüllü ev hanımlarından, çeşitli meslek gruplarından ve STK mensuplarından oluşmaktadır.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster