İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Kadın, Politika, Siyaset, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 8 Nisan 2023 148 Görüntüleme

Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs Açıklaması Yaptı

Eğitim-Sen’de Tarsus Şubesi binasında gerçekleşen basın toplantısında ,açıklamayı Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel yaptı.

Yasemin YÜCEL açıklamasında :

“Sermayenin tehdidi ve saldırılarına rağmen dünyada kapitalist barbar sisteme yönelik öfke ve mücadele yaygınlaşarak devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesinde emekçiler kapitalist sistemin kazanılmış hakları birer birer ortadan kaldırmasına, emeklilik yaşının yükseltilmesine, mali ve sosyal hakların kısıtlanmasına, hayat pahalılığına, ekonomik krizin emekçilere fatura edilmesine, işsizliğe karşı mücadeleyi yükseltiyor. Fransa’da , Almanya’da, İngiltere’de, Portekiz’de, Ekvador’da ve daha birçok ülkede milyonlarca işçi, emekçi greve gidiyor. İran ve Afganistan’da kadınlar ve emekçiler öncülüğünde gerici, faşist iktidarların tüm vahşi saldırılarına rağmen büyük bir özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesi devam ediyor.

Ülkemizde de iktidarın yirmi yılı aşkın süredir uyguladığı neo liberal politikalara, tekçi otoriter yönetimine yönelik ciddi tepki ve öfke gelişiyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketi, ardından sel felaketi, iktidarın çürümüş yapısını, devlet aygıtının AKP-MHP faşist blokun arka bahçesine dönüştüğünü, kurumların niteliksizleştirilerek içinin boşaltıldığını, kamu hizmetlerinin çöktüğünü en net haliyle görünür kıldı.
Artan işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı her geçen gün yaşamımızı daha da zorlaştırırken,İktidar, baskı, gözaltı, tutuklama, işten çıkarma gibi faşizan yöntemlerle emekçilerin, halkların sokağa çıkışını engellemeye, yasaklarla grevlerin önünü kesmeye, en demokratik hak arama yöntemlerini yasaklarla bastırmaya çalışmaktadır.
Böylesi bir siyasal konjonktürde emekçi sınıflar, ezilen, ötekileştirilen, demokrasiden, özgürlükten, emekten, eşitlikten, barıştan, seküler yaşamdan, laik bir düzenden yana kesimler olarak birlik, mücadele ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu açıktır.
Böylesi bir dönemde 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nün önemi bir kat daha artmıştır.
Bu çerçevede ,1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü “Kapitalist Yıkıma, İşsizliğe, Yoksulluğa Karşı Birleşelim! 1 Mayıs Alanlarında Buluşalım!” şiarıyla ülkemizin her yanında olduğu gibi Tarsus’ta da kitlesel ve coşkulu bir biçimde kutlama çalışmalarımızın ve hazırlıklarımızın başladığını kamuoyuyla paylaşmak isteriz “dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster