İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kültür, Spor, Tarsus, Teknoloji 20 Ekim 2022 280 Görüntüleme

TARSUS BİLİM ŞENLİĞİ START VERDİ

4007 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Onaylanan ve Tarsus’ta ilk defa düzenlenen, TARSUS BİLİM ŞENLİĞİ, bugün saat 09.30 da Tarsus Şehir Stadyumunda başladı.
Tarsus ‘tan çok sayıda okulun ve öğrencilerinin katıldığı şenlik, Sesim Sarpkaya Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Sn. Veysel DURMAZ’ ın açılış konuşmasıyla başladı. Tarsus İlçe Kent Protokolünün kurdele kesiminin ardından, öğrencilerin büyük ilgisini çeken 4 adet deney gösterisi yapıldı.
Tarsus ilçe Kent Protokolü sırayla, Stantlarda açılan atölyeleri ziyaret etti.
Hedefinin bilim ve bilim insanları ile Tarsuslu öğrencileri ve vatandaşları buluşturmak, bilime olan ilgiyi artırmak olan, Tarsus Bilim Şenliği 20-21 ve 22 Ekim tarihlerinde, saat 09.00-17.00 arasında ziyaretçilere açık olacaktır. Şenliğin ortalama günlük, 3000 ile 5000 kişi arasında misafir ağırlaması bekleniyor.
Tarsus Bilim Şenliğine; Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, Tarsus Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tarsus İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Tarsus Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAGEM, Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü destek vermektedir.
Bugün (20.10.2022 Perşembe ) başlayan TARSUS BİLİM ŞENLİĞİNE; Tarsus Kaymakamı Sn. Kadir Sertel OTCU, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Hakan YILDIRIM, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Mehmet METİN, Tarsus Müftüsü Sn. Ali CAN, Tarsus İlçe Emniyet Müdür Sn. Ali GARANLI, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Sn. Mehmet GÜLER, Tarsus Gençlik ve Spor Müdür Sn. Memet ÖZTÜRK, Tarsus Müze Müdürü
Sn. Doğukan ALPER, Tarsus İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Sn. Süleyman METİN, Tarsus Orman İşletme Müdürü Sn. Muhammet KÖSE çok sayıda Okul Öğretmeni, Müdürü, Öğrencileri ve Vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster