İçel
Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 14 Aralık 2022 157 Görüntüleme

TARSUS BEYAZ KUM PLAJI 30 YIL SONRA YENİDEN AÇILIYOR

TARSUS BEYAZ KUM PLAJI’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Tarsus halkının yıllardır atıl durumda olan Tarsus Beyaz Kum Plajı’na kavuşması için çalışmaları hızlandıran Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 30 yıl aradan sonra plajı vatandaşlara sunmaya hazırlanıyor. Bağlantı yollarının tamamlanmasının ardından sahile akın eden Tarsuslular bu hafta sonu da sahilin tadını çıkardı.

Kaderine terk edilen Tarsus Beyaz Kum Plajı’nın yeniden vatandaşın hizmetine açılması için yoğun çalışmalar gerçekleştiren Tarsus Belediyesi’nin bağlantı yollarını tamamlamasının ardından Tarsuslular, geçen hafta olduğu gibi bu hafta sonu da sahile akın etti. Yıllardır özlemini çektikleri ve sivil araçlarla dahi çok zor ulaştıkları Tarsus sahiline artık kolaylıkla ulaşabilen Tarsuslular sahilin tadını doyasıya yaşadı. Vaktini sahilde değerlendiren Tarsuslular hem açık havanın tadını çıkardı hem de devam eden yoğun çalışmalar için Başkan Bozdoğan’a teşekkür ettiler.

PLAJ ÇALIŞMALARI SON HIZLA DEVAM EDİYOR

İnce, beyaz ve kükürtlü kum yapısı sayesinde önemli bir yere sahip olan Akdeniz’in incisi Tarsus Plajı’nda altyapı ve ulaşım konuları başta olmak üzere bölgede ihtiyaç duyulan çalışmaların tamamlanması ile plaj, yaz sezonunda Tarsusluların hizmetine sunulacak. Kum temizliği, deniz temizliği, otopark, duş noktaları, şezlong ve diğer sosyal donatıların bir an önce vatandaşların hizmetine sunulması için çalışmalar son hızla devam ediyor.

“TARSUS’UN BEYAZ KUMU ÇOK ÖZEL ”

Tarsus sahil bağlantı yollarının tamamlanmasının ardından sahilin tadını çıkardıklarını belirten vatandaş, “ Denizi her yerde bulabiliriz ama beyaz kumu başka bir yerde bulamayız. Sahilimiz Tarsus için çok önemli. Tarsuslular olarak bu hizmet ile artık Erdemli ’ye Kız Kalesi’ne gitmek zorunda olmayacağız. Tarsus’umuza plaj kazandıracak olan Başkanımız Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederiz. “ diye konuştu.

“YOL ÇALIŞMALARI DAHA BAŞLANGIÇ, BURALAR ÇOK GÜZEL OLACAK”

Devam eden plaj çalışmaları hakkında konuşan vatandaş, “ Öncelikle Haluk Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Daha önce buralara gelirken çok zorlanıyorduk. Şimdi ailemi aldım ve hafta sonunun tadını çıkarıyoruz. Yol çalışmaları daha başlangıç, buralar çok güzel olacak. Tarsus halkının buna çok ihtiyacı var. Durumu olmayan bile artık kolaylıkla buraya gelebilecek. Çocukluğumdan beri buranın kumu dillere destandır. Yazı iple çekiyoruz. Bunu hayata geçirecek olan başkanımıza çok teşekkür ederim.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster