Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Spor, Tarsus, Yaşam 7 Haziran 2024 44 Görüntüleme

Tarsus Belediyesi’nden Dünya Çevre Günü’ne Özel “Bisikletini AL GEL” Etkinliği

Tarsus Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, daha temiz bir çevre için farkındalık yaratmak amacıyla 6 Haziran Perşembe günü saat 17.30’da bir bisiklet turu düzenledi

“Daha Temiz Bir Çevre İçin Pedal Çeviriyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen “Bisikletini Al Gel” etkinliğine, vatandaşlar bisikletleriyle davet edildi. Tarsus Belediyesi, “Tarsus’un Geleceği Yeşil” temasını ön plana çıkararak çevre bilincini artırmayı hedefledi.

Etkinlik, 6 Haziran Perşembe günü saat 17.30’da tarihi Kleopatra Kapısı’ndan başladı. Bisiklet severler, temiz bir çevre için pedal çevirmek üzere bir araya gelerek şehir turuna çıktılar. Bisiklet turunun ardından Tarsus Şelalesi’nde çevre temizliği yapıldı. Tarsus Belediyesi, bu etkinlikle hem çevre temizliğine dikkat çekmeyi hem de doğa dostu ulaşım yöntemlerini teşvik etmeyi amaçladı.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç Haziran Ayı Meclis Toplantısında etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, sağlıklı bir çevre ve temiz bir hava için tüm vatandaşları bu önemli günde bir arada olmaya davet etti. Başkan Boltaç, “Pedallarımız daha temiz bir gelecek için dönecek” diyerek etkinliğin önemini vurguladı.

Bu anlamlı etkinlikle Tarsus halkı, hem çevreye duyarlı bir yaşam tarzını benimsemeye teşvik edildi hem de toplumsal farkındalık artırıldı.
Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinliğe katılan bisiklet severler, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre için pedal çevirdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster