Ana Sayfa Gündem, Tarsus 12 Haziran 2023 94 Görüntüleme

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

BASINA VE KAMUOYUNA
09/06/2023 Tarihinde TESKİ A.Ş eski yöneticisi tarafından yayımlanan basın açıklaması ile bir takım yanlış bilgilendirme ve iddialar ile karalama kampanyasına istinaden bazı yanlış bilgilerin düzeltilmesi, basının ve kamuoyunun aydınlatılması adına.
09/06/2023 Tarihinde yapılan basın açıklamasına göre Tarsus ilçesi İsmetpaşa Mahallesi 4798 ada 1 parselde gerçekleşmekte olan 6306 sayılı kanun kapsamında Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bazı iddialarda bulunulmuştur.
YANLIŞ BİLGİ-1: Eski Yetkili Genel Müdür kendi görev süresinde 16.000,00 m2 ile sözleşme imzaladığını iddia etmektedir. Ayrıca Açık Arttırma Usulü ile Satış işlemi 1.027,00m2 yapılacağını belirtmiştir.
DOĞRUSU: Eski Yetkili Genel Müdür kendi görev süresince 16.000,00 m2 ile değil 14.413,00m2 ile sözleşme imzalanmıştır. Açık Artırma Usulü ile Satış İşlemin’de 1.192,00m2 hisse satılacaktır.
YANLIŞ BİLGİ-2: 26.11.2022 tarihinde TESKİ A.Ş’nde kurulan yeni yönetimin yaklaşık olarak 20.000.000,00 TL değerinde 3. Şahıslara satış yaptığını iddia etmiştir. Ayrıca bununla alakalı suç duyurusunda bulunduğunu da iddia etmiştir.
DOĞRUSU: 26.11.2022 tarihinde kurulan yeni yönetimde, 3. şahıslara hiçbir ön protokol ile satış yapılmamıştır. İddia edildiği gibi 20.000.000,00 TL bedelinde ön protokole ilişkin satış şirket tarafından hiçbir zaman gerçekleştirilmemiştir. Proje bedeli yaklaşık 650.000.000,00 TL olan bu projede, üçüncü şahıslarla bu eski yöneticinin görevli bulunduğu dönemde 7.790.000,00 TL’lik satış gerçekleşmiş ve bir çok denetimden geçen bu ticaret Belediye Meclisinde gündeme gelmiş ve Tarsus halkına şeffaf bir şekilde açıklanmıştır. Ayrıca elde edilen bu gelirin önemli bir kısmı projenin bu aşamaya gelmesi için kullanılmıştır ve harcamalar evraklarla kayıtlıdır. Her ne kadar farklı aksetmelerle karalama kampanyası yapılmaya çalışsa da yapılan bütün işlemler şeffaf bir şekilde açıklaması yapılmıştır. Bu konularda suç duyurusunda bulunduğunu söylemektedir fakat öncesinde Tarsus Belediyesi olarak şahsın kendisinin gerçekleştirdiği usul ve yasaya uygun olmayan iş ve işlemleri ile alakalı adli makamlara ihbarda bulunmuştur. Bu sebepten dolayı bu kişinin gerek rakamları abartarak gerekse de gerçek dışı ithamlar ile şirket ve kurumun itibarına gölge düşürmeyi amaç edindiğini böylece kendisi hakkında yapılan şikâyetleri de geri planda bırakmayı planladığı ortadadır.
YANLIŞ BİLGİ-3: Tarsus Belediyesi’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafınca yapılacak olan satış işlemine girmesinin mevzuata uygun olmadığını iddia etmiştir.
DOĞRUSU: Tarsus Belediyesi proje alanında hissedar olması nedeni ile yapılacak olan Açık Arttırma Usulü ile Satış işlemine katılabilir. 15/A maddesinde 2/3 çoğunlukta sözleşme imzalayanların satışa katılabileceği yazmaktadır fakat yine yasanın 15/A maddesinin 6. Fıkrasında aynı yasa maddesinin 13. Fıkrası delaleti ile yasanın ön gördüğü şartların sağlanması durumunda 3. Kişilerin açık arttırmaya girebileceği düzenlenmiştir.
YANLIŞ BİLGİ-4: Tarsus Belediyesi işleyişten ve konulardan bihaber, iş bilmezlik ve beceriksizlik sonucu Kentsel Dönüşüm Projesinin temelini atamamıştır.
DOĞRUSU: Tarsus Belediyesi bölge de bir ilki gerçekleştirerek Belediye Kurumu olarak, kendi imkanları ile 6306 sayılı kanun kapsamında Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalara başlamıştır. Bu çalışmalara başlandığında tahmini bitiş süresinden çok önde ilerlemektedir. Proje alanının eski bir yerleşim yeri olması ve hissedarların vefat etmesi sonucunda tapu işlemlerini beklemek zorunda kalmıştır. Ruhsat için gerekli olan projelerin hazırlanmadığını iddia etse de 8 farklı mühendislik dalında projeler hazırlanmış ve ön incelemeleri yapılmıştır. Ayrıca geç kalındığını iddia ettiği projenin yaklaşık olarak 28 aylık süre boyunca yöneticiliğini yapmıştır. Yöneticilikten alınmasının sebebi ise usul ve yasaya aykırı iş ve işlemlerin tespiti ile konunun yargıya intikal ettirilmesidir. Her ne kadar proje hakkında karalama kampanyasında bulunsa da bölgemizde başarı örneği olarak gösterilen bu büyük projeyi karalamak yerine takdir etmesi beklenirdi.
YANLIŞ BİLGİ: Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın algı uzmanı olduğundan ve suçu Belediye Meclis üyelerine attığı iddiasında bulunmuştur.
DOĞRUSU: Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN meclis gündeminde konuyu açtığında neden belediyenin satışa girmesi gerektiğini canlı yayında anlatmıştır ve tüm Tarsus halkına gerekçeler sunulmuştur. Buradaki amaç halkın yaratmış olduğu rantı yine halka geri kazandırmaktır, zaten bunu da proje alanında bulunan hissedarlarla yapılan sözleşmelerde görebilirsiniz.
İsmetpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Hareketi’ne dair basına servis edilen, yanlışlarını alıntılayıp doğrularını halkımızın bilgisine sunmaktan şeref duyuyoruz.
Son günlerde, Tarsus Belediyesi Meclisi’nde halka yanlış bilgi verme girişimlerini ifşa ettiğimiz gibi, manipulasyon ve kara propaganda araçlarını kullanarak halkı aldatan her kimse, yüzünden maskesini düşürmeye; kara siyasi emellerine son vermeye devam edeceğiz.
Kıymetli halkımızın bilgilerine sunarız.”
T.C. TARSUS BELEDİYESİ

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster