İçel
Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 16 Ocak 2023 151 Görüntüleme

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLADI

Tarsus Belediyesi tarafından 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi ön lisans ve lisans programlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilere eğitim yardımı başvuruları başladı. Öğrenciler, 16 Ocak ve 17 Şubat 2023 tarihleri arasında tarsus.bel.tr adresinden başvuru yaparak burs almaya hak kazanabilecek. 

ÖĞRENİM YARDIMI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Tarsus Belediyesi tarafından 2022-2023 eğitim döneminde lisans ve ön lisans programlarına yerleşmeye hak kazanmış öğrenciler için burs başvuruları başladı. Öğrencilerin burs başvurusunda bulunması için gerekli şartlar ise şöyle açıklandı. Öğrenci ailesinin Tarsus’ta ikamet ediyor olması,  2022-2023 eğitim öğretim yılında yükseköğretime kayıt yapmış olması ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında tam burslu olarak vakıf üniversitesine kayıt yapmış olması gerekiyor.

İSTENİLEN BELGELER

Burs başvurusu için istenen belgeler ise şöyle; öğrencinin kazandığı okula kaydını yaptırdığına dair “Öğrenci Belgesi”  (E-Devlet üzerinden alınacak), anne veya babanın ikametgâh belgesi (E-Devlet’ten alınacak olup anne-babanın ayrı olması durumunda detaylı nüfus kayıt örneği eklenmek zorundadır). ÖSYM Yerleşme Sonuç Belgesi ve Transkript Belgesi gerekli olacak. Önlisans öğrencileri bin 600, lisans öğrencileri ise 3 bin 200 TL alacak.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “ Sevgili öğrencilerimiz, geleceğimizin güvencesi olan sizlere eğitim desteği başvurularımız başladı. Her zaman yanınızdayız. Eğitim hayatınızda başarılar diliyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster