İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 24 Ekim 2022 184 Görüntüleme

TARSUS BELEDİYESİ ,MOLDOVA VALKANEŞ BELEDİYESİ ile ”KARDEŞ ŞEHİR” OLDU

MOLDOVA-VALKANEŞ BELEDİYESİ İLE TARSUS BELEDİYESİ ARASINDA “KARDEŞ ŞEHİR” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türkiye ile Moldova ilişkilerinin geliştirilmesi için, sanayi, ticaret ve kültürel alanlar başta olmak üzere ilişkilerin çok yönlü olarak güçlendirilmesi kapsamında Moldova’da, Valkaneş Belediyesi ile Tarsus Belediyesi kardeş şehir protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Bu kapsamda protokol için Moldova’da bulunan Tarsus Belediyesi heyeti, bu zaman zarfında Valkaneş’te çeşitli inceleme ve araştırma ziyaretlerinde bulunarak Gagavuzya – Valkaneş’in kuruluş yılı törenlerine de katılım sağladı.

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) koordinasyonunda, Tarsus Belediyesi ile Valkaneş Belediyesi arasında eğitim, turizm, spor, kültür ve altyapı gibi alanlarda işbirliğini kapsayan kardeş şehir protokolü, Moldova- Valkaneş’te düzenlenen törenle imzalandı.

Moldova/Gagavuzya – Valkaneş’in kuruluş yılı törenlerinin de düzenlendiği etkinliklere Tarsus Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nihat Çapar, Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Ayla Oran Erciyes, Tarsus Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Ramazan Gözener katılım sağladı.

Kuruluş yılı ve kardeş şehir protokol töreni sebebiyle birçok etkinliğin düzenlendiği Moldova’da, Gagavuzya Türkleri tarafından yöresel halk oyunları, yürüyüşler ve çeşitli gösteriler gerçekleştirildi.  Aynı etkinlikler kapsamında kardeş şehir protokol törenine Gagavuzya Cumhurbaşkanı Sayın Irina Vlah, Gagavuzya Başkenti Komrat Başkonsolosu Sayın Hasan Akdoğan, Valkaneş Belediye Başkanı Victor Petrioglu, Valkaneş Valisi, ve Milletvekilleri katılım sağladı. Valkaneş ve Tarsus arasında Moldova ve Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla yapılacak iş birliklerini kapsayan protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında, eğitim, spor, turizm, kültür ve sanat, sanayi, ticaret ve girişimcilik alanlarında iş birlikleri gerçekleştirilecek.

‘’BU PROTOKOL BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP’’

Yapılan protokolün önemine değinen Tarsus Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nihat Çapar “ Valkaneş şehri 300 yıllık bir tarihe sahip. Bugün yapılan protokolle ise 10 bin yıllık tarihi olan Tarsus ile kardeş şehir oluyorsunuz. Bunun önemi sizler için olduğu kadar bizler içinde büyük bir öneme sahip.  Çünkü her iki belediye arasındaki kültürel, ekonomik, tarımsal ve sportif anlamdaki etkileşimlerle iki belediyeye de büyük katkılar sunacak. Buraya sizlerle tanışmaya değil aynı zamanda çeşitli notlar alarak iki belediye arasında neler yapılabilir, Tarsus Belediyesi olarak bizler nasıl bir katkı sunabiliriz diyerek bunları da not etmeye geldik.” diyerek misafirperverlikleri için teşekkürlerini sundu.

‘’TARSUS, TÜRKİYE’NİN ÇOK ÖNEMLİ BELEDİYELERİNDEN BİRİ’’

Tarsus Belediyesi’nin kardeş şehir sayısı her geçen gün artarken, Türkiye ile Moldova arasında uzun yıllardan beri siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda sağlam ve güzel ilişkiler kurulduğunun altını çizen Gagavuzya Başkenti Komrat Başkonsolosu Hasan Akdoğan, şöyle konuştu,“Tarsus, Türkiye’nin çok önemli belediyelerinden biri. Hem tarımda hem de sanayide söz sahibi bir kent.  Bu anlamda iki önemli belediye arasında yapılan bu kardeşlik ilişkilerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

‘’BERABER ÇOK İYİ ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ’’

Protokol anlaşmasını imzalamaktan mutlu olduğunu dile getiren Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Ayla Oran Erciyes “ Dünya son zamanlarda barış sorunu, pandemi ve iklim değişikliği yaşanıyor. Tarsus Belediyesi olarak hepimizin ortak kültürel değerlerimizle beraber bu sorunlara birlikte çözüm arayışımızın kolaylaştıracağını düşünüyorum.  Beraber çok iyi şeyler yapmaya çalışacağız.” dedi.

İMZALAR ATILDI

Valkaneş Belediye Başkanı Victor Petrioglu ve Tarsus Belediyesi  “Kardeş Şehir Protokolü’nü karşılıklı imzalayarak iki kent için hayırlı olmasını dilediler.

VALKANEŞ’İN TARİHİ YERLERİ GEZİLDİ

İmza töreni sonrası Tarsus Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nihat Çapar, Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Ayla Oran Erciyes, Tarsus Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Ramazan Gözener, Valkaneş Belediye Başkanı Victor Petrioglu beraberindeki heyet eşliğinde Valkaneş’i gezerek tarihi yerler hakkında bilgiler aldılar.

Başkonsolos Hasan Akdoğan ve Gagavuzya Cumhurbaşkanı Irına Vlah Tarsus ile ilgili övgü dolu sözlere yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster