İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Teknoloji, Yaşam 14 Nisan 2023 159 Görüntüleme

TARSUS BELEDİYESİ KENT MEYDANI İHALESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

TARSUS’A KENT MEYDANI KAZANDIRILIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsuslulara verdiği bir söz daha hayata geçiyor. Tarsuslular, Arkeopark niteliğinde Kent Meydanı olarak değerlendirilmesi için Caminur Mahallesi’nde hazırlanan alanda Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan Kent Meydanı projesine çok yakında kavuşuyor. Çalışmalar kapsamında Tarsus Belediyesi tarafından kent meydanı ihalesi gerçekleştirildi.

Tarsus Belediyesi’nin en büyük ve en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Projesi için hazırlıklar hızla devam ediyor. Tarsus’ta atıl durumda olan Caminur Mahallesi’nde 260 ada 21 parsel alanı kaplayan yer, (Vuslat Düğün Salonunun alanı) Tarsus Belediyesi tarafından Kent Meydanı’na dönüştürülüyor. Arkeopark niteliği taşıyan meydanın tamamlanmasıyla, gerek Tarsus’ta yaşayan gerekse Tarsus’u ziyaret eden birçok insana, şehrin çok katmanlı zenginliğini cömertçe gözlemleyebileceği, keyifle vakit geçirebilecekleri örnek bir yaşam alanı sunulacak.

Dr. Haluk Bozdoğan’ın verdiği büyük uğraşlar sonucu ‘Kent Meydanı Projesi’, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştı, bu kapsamda Tarsus Belediyesi tarafından ihalesi gerçekleştirildi. Bu gelişme ile birlikte Tarsus kısa süre içerisinde Kent Meydanı’na kavuşacak.

İçerisinde Roma İmparatorluk Dönemine tarihlenen mimari yapı unsurları ve milattan sonra (MS)erken 2. yüzyıl geç 3.yüzyıla tarihlenen Gladyatör Mozaiği de başta olmak üzere birçok önemli taşınmaz kültür varlığını barındıran Kent Meydanı alanında Tarsus Belediyesince taşınmaz kültür varlıkları sergilenip korunacak.

KENT MEYDANI TARSUSLULARA NEFES ALDIRACAK

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda kentin çok katmanlı tarihsel zenginliğine tanıklık etmenin yanı sıra bilgi alıp vakit geçirmeleri için farklı unsurları da deneyimleyebilecek.  Meydanın tamamlanmasıyla aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği bir turizm alanı yaratılmış olacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster