Ana Sayfa Gündem, Tarsus 3 Ekim 2024 6 Görüntüleme

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarsus Belediyesi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında 3 Ekim Perşembe günü saat 10:00’da Tarsus Belediye Meclis Salonu’nda düzenlendi
Toplantıda, belediye müdürlüklerinden ve komisyonlardan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı. Toplantının ana gündem maddeleri üzerine kararlar alındıktan sonra, meclis üyeleri tarafından Başkan Ali Boltaç’a halktan gelen çeşitli sorular ve şikayetler iletildi.
Konular arasında, belediyeye gelen haciz olayı, hayvan barınağıyla ilgili hizmet aksaklıkları, temizlik konusundaki eksiklikler, çöplerin düzenli toplanmaması ve kentteki genel çevre temizliğiyle ilgili şikayetler öne çıktı. Ayrıca, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaşadığı sorunlar ve zeytin pazarı ile köylü pazarında ki sorunlar gibi halkın günlük hayatını etkileyen meseleler meclis üyeleri tarafından gündeme taşındı.
Tarsus’un çeşitli mahallelerinde devam eden sinek sorunu da bir diğer şikayet oldu. Başkan Boltaç, bu konuda yapılan ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü, ancak daha kalıcı çözümler üretmek için ilgili birimlerin çalışmaları hızlandıracağını belirtti.
Toplantı boyunca gündeme getirilen tüm şikayet ve sorulara yanıt veren Başkan Ali Boltaç, vatandaşların dile getirdiği konulara çözüm üretmek için belediyenin ilgili birimlerinin çalışmalarına hız kazandıracağını söyledi. Özellikle temizlik, hayvan barınağı ve çevre düzenlemesi gibi temel belediye hizmetleri konusunda daha titiz olunacağını belirten Başkan Boltaç, meclis üyelerinden de bu süreçte destek beklediğini dile getirdi.
Toplantının son bölümünde Başkan Ali Boltaç, özellikle imar konusunda önemli bir açıklama yaptı. Takbaş bölgesinde zemin artı 7 katın üzerindeki yapı izni taleplerine kesinlikle sıcak bakmadığını belirten Boltaç, bu konuda taviz vermeyeceğini vurguladı. Başkan Boltaç, “Takbaş bölgesinde zemin artı 7 katın üzerinde yapı izni benim dönemimde verilmeyecek. Bu konuda kimse bana gelmesin, kesinlikle bu tür projelere onay vermeyeceğim,” ifadelerini kullandı.
Başkan Boltaç, imar düzenlemeleri konusunda Tarsus’un doğal yapısını ve çevresel değerlerini koruma önceliğini gözeteceklerini belirtti.
* Tarsus Belediyesi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimini aşağıda ki linklerden izleyebilirsiniz :

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster