Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 10 Temmuz 2024 49 Görüntüleme

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ İLK 100 GÜNÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

“TARSUS’UN 100’Ü GÜLECEK”
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, göreve geldikten sonraki ilk 100 gününü değerlendirdiği kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi. 10 Temmuz Çarşamba günü, saat 10:00’da Tarsus Gözenler Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıya Tarsus ve Mersin Basını katıldı.
Başkan Ali Boltaç “Tarsus’ta Gelecek Var ve Tarsus’un 100’ü Gülecek” mottosuyla düzenlediği basın toplantısında, Tarsus’un sahip olduğu potansiyelin farkında olduğunu ve bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için yoğun bir çaba gösterdiğini ifade etti.
1 Nisan’da göreve geldiğinden beri kararlılık ve azimle çalıştığını belirten Boltaç; şeffaf, katılımcı ve halk odaklı bir yönetim anlayışıyla Tarsus’un her köşesinde titizlikle çalıştıklarını vurguladı.
Başkan Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde olduklarını ve bu işbirliği sayesinde daha güzel ve yaşanabilir bir Tarsus için çalıştıklarını belirtti.
Bu süreçte üç önemli çalıştay gerçekleştirdiklerini söyleyen Boltaç, Sokak Hayvanları Çalıştayı, Tarsus’ta Güç Kadında Çalıştayı ve 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı hakkında bilgi verdi.
İlk 100 gün içinde gerçekleştirdikleri önemli çalışmaları detaylandıran Boltaç, şu başlıkları öne çıkardı:
Empati Tarsus Platformu Kuruldu. Sokak Hayvanları Çalıştayı, 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı, Tarsus’ta Güç Kadında Çalıştayı gerçekleştirildi.
Atatürk Gösteri Merkezi’nde milli takım maçları dev ekranda yayınlanarak halkın yoğun katılımı sağlandı.
Yaklaşık 500 çocuğun başvurduğu ücretsiz kurslar başlatılarak eğitimde fırsat eşitliği desteklendi.
Köyde Hayat Var Etkinliği ile Köy yaşamının güzelliklerini ve önemini vurgulayan etkinlik başlatıldı.
Dünya Süt Günü’nde çocuklara süt dağıtılarak sağlıklı beslenmenin önemi vurgulandı.
Belediye Tiyatro Bölümü ile ilgili Belediye tiyatro bölümünün kapatılmadığı ve faaliyetlerine yeni bir kadro ile devam edeceği açıklandı.
Halk Marketler ve Ekmek Kulübeleri hakkında ise Halk marketler kapatılarak yerine Ekmek Kulübeleri getirileceği ve bu kulübelerin işletmesinin ihtiyaç sahibi kadınlara verileceği bildirildi.
Ekmek fırını fabrikasının yeni yerinde üretime devam ettiği belirtildi.
Gastronomi Merkezi ve Halk Restoran ile ilgili ise Gastronomi Merkezi’nin açıldığını ve Halk Restoran’ın uygun başka bir yere taşınacağının planlandığı belirtildi.
Belediye Temizlik İşleri, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, Park ve Bahçe, Muhtarlık İşleri, Kütüphane Müdürlüğü, Makine İkmal Bakım ve Onarım, Gençlik ve Spor Hizmetleri, Veterinerlik, Zabıta, Fen İşleri, Tarımsal Hizmetler ve Emlak İstimlak Hizmet Müdürlüklerinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Ali Boltaç, son olarak Tarsus Gelecek Spor Kulübü’nün kurulduğu müjdesini de verdi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Boltaç, Tarsus Plajı, Tarsus İdman Yurdu, İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm projesi ve kent meydanı hakkında gelen sorulara da cevap verdi.
Toplantının sonunda Başkan Ali Boltaç, hatıra fotoğrafı çekimiyle basın toplantısını sonlandırdı.
Tarsus halkına daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster