İçel
Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 10 Ağustos 2023 106 Görüntüleme

TARSUS BARAJI’NDA ÇOCUKLAR ÖLÜME MEYDAN OKUYOR

TEHLİKELİ SOĞUK SULAR….

Her yıl olduğu gibi bu aylarda Tarsus’ta, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları insanları bunaltıyor. İmkânı olanlar yayla ya da denize giderken, imkânı olmayan ya da tamamen tercihen serinlemek için, bir kesim insan Tarsus Barajı’nı tercih ediyor. Bunların büyük bir kısmını küçük çocuklar, gençler ve serinlemeye gelen arkadaş grupları oluşturuyor.
Sıcaktan bunalmışken birde Tarsus Barajı’nın soğuk sularının cazibesine kapılıp suya giren çocukların ve gençlerin, büyük bir kısmının bilinçsiz ve tehlikeli hareketler yapması da yürekleri ağıza getiriyor. Çünkü her yıl yaz aylarında Türkiye genelinde ve Tarsus’umuzda bu tür boğulma vakaları sıklıkla yaşanıyor.


Akkoza Medya grubu olarak Tarsus Barajı’nda çocukların ve gençlerin yaptığı tehlikeli hareketlere bizzat şahit olurken, belirtmek isteriz ki, barajlar yüzmek için tasarlanmış yerler değildir. Zor durumda kalındığında kurtarmaya gelecek görevliler ya da cankurtaranlar bulunmamaktadır. Çünkü barajlar da suya girmek yasaktır. Ayrıca baraj yetkilileri ve güvenlik görevlileri tehlike anında yakında olsa bile onların görevi boğulmaktan kurtarmak ya da ilk yardım değildir.


Akkoza Medya Grubu olarak; Tarsus Belediyesi, Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Jandarmasının da tüm uyarılarını ve “Suya Girmek Tehlikeli ve Yasaktır “tabela ve afişlerini dikkate bile almadan Tarsus Barajı’na giren, özellikle çocuk ve gençler için gerekli tedbirlerin ve önlemlerin bir an önce alınmasını rica ediyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster