İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus, Yaşam 15 Ekim 2022 328 Görüntüleme

Tarsus AKBAL “Bilgi ve İletişim Teknolojisi” Projesiyle Avrupa’ya Açıldı

-Proje, Açılan stand ve müzik etkinliğiyle halka tanıtıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinin seçkin okullarından Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi (AKBAL), “Bilgi ve İletişim Teknolojisiyle Matematik ve Fen’in Öğretimi ve Öğrenimi” adlı AB projesiyle Avrupa’ya açıldı.

AKBAL Müdürü İbrahim Söker, projenin Türkiye hareketliliği tanıtımı için Atatürk caddesi Yarenlik meydanında açtıkları tanıtım standı ve müzik şöleninde yaptığı konuşmada, “Türkiye, Polonya, Kuzey Makedonya, İtalya ve İspanya olmak üzere 5 ülkeden 6 okulun öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Polonya Koordinatörlüğünde “Bilgi ve İletişim Teknolojisiyle Matematik ve Fen’in Öğretimi ve Öğrenimi” (Learning and teaching science and maths throug ICT) projesini hayata geçirmekteyiz. Amacımız öğrencilerimizin Matematik ve Fen performanslarını iyileştirmektir.

Projemizin amacı internet, bilgisayar, etkileşimli tahta, cep telefonu vb. teknolojik araçları kullanarak öğretme ve öğrenmeyi hem etkili, hem de verimli hale getirmektir. Bilgi İşlem Teknolojisi (BİT) kullanımı öğrencilerin konuyu daha iyi öğrenmelerine, kendilerini geliştirmelerine ve başarı düzeylerini yükseltmelerine yardımcı olacaktır” dedi.

İbrahim Söker, Sibel Gerdan, Erhan Onan, Ecem Karabulut adlı öğretmenlerin sorumluluğunu ve öğretmenliğini üstlendiği projenin etkinliği ve tanıtım standında Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Akçalı, Serpil Mıstık, Fatma Nur Şahin, Gülsüm Ünal Cüvelek, Deniz Dağıstan, Burak Güleç, Kadir Korkutan ve Serkan Baya adlı öğretmenlerde hazır bulundu.

Türkiye’den AKBAL ve Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi’nin yer aldığı AB Projesi tanıtım standına ve müzik şenliğine vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster