Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus 15 Ekim 2024 12 Görüntüleme

Tarım İşçileri Ücretleri Konusunda Protokol ile Uzlaşma Sağlandı

Normal yevmiye bedeli 880 TL olarak belirlenirken, budama yevmiyesi ise 968 TL oldu

Tarsus’ta günlerdir devam eden tarım işçileri ile işverenler arasındaki ücret anlaşmazlığı nihayet sona erdi. Mevsimlik tarım işçileri, 660 TL olan günlük yevmiye bedeline karşı çıkarak greve gitmişti. Ancak, bugün itibarıyla Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve taraflar arasında yapılan görüşmeler sonucunda uzlaşma sağlandı ve resmi bir protokol imzalandı.

Tarsus Ziraat Odası Başkanlığı ile Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği arasında imzalanan protokol, 01 Eylül 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere, mevsimlik tarım işçilerinin yevmiyelerinin artırılmasını kapsıyor. Protokole göre, normal yevmiye bedeli 880 TL olarak belirlenirken, budama yevmiyesi ise 968 TL oldu. 2025 yılına ait ücret tarifesi ise ilerleyen dönemde açıklanacak.

Protokole, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Tarsus Paketleme İşçileri Derneği Temsilcisi Cumali Erbay, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Engin Elmacı, TZOB Meclis Üyesi Muhittin Bolat ve Tarsus Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ramazan Bozdağ imza attı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster