İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 26 Ekim 2023 64 Görüntüleme

TARDOBDER’den Cumhuriyetimizin 100’Üncü Yılında Muhteşem Kutlama

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER), Tarsus Müzesi’nde düzenlediği muhteşem programla, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel bir anma etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Program, Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirildi. Katılımcıları duygulandıran etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın coşkulu bir şekilde söylenmesiyle başladı.

Ardından, açılış konuşmaları yapıldı, Cumhuriyet’in temellerinin anlatıldığı bilgilendirici sunumlar katılımcılara sunuldu.

Ayrıca TARDOBDER Başkanı Ümran Yıldırım, katılımcılara yaptığı konuşmada düzenlenen programa katkıda bulunan herkese teşekkürlerini ileterek, Cumhuriyetimizin 100.Yılında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Programın en dikkat çeken bölümlerinden biri, “Cumhuriyet” isimli tiyatro gösterisiydi. Oyuncular, Türkiye’nin bağımsızlık ve cumhuriyet mücadelesini sahnede canlandırarak izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Sanat ve müziğin buluştuğu bir diğer an ise Tarsus Türk Sanat Müziği Derneği’nin ve Tarsus’un birbirinden değerli sanatçılarının sahne aldığı müzik ve şiir dinletisiydi. Türk sanat müziğinin en güzel örnekleri, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Tarsus Kadın Ritim Grubu, enerjik performanslarıyla izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ritim ve dansın birleştiği bu gösteri, programa renk kattı.

Programın sonunda, günün anısına özel hediyelerin takdim edildiği duygusal bir bölüm gerçekleştirildi. Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER), Cumhuriyetin 100. yılına özel bu etkinlikle, Tarsus halkının bir araya gelerek coşku ve birlik duygularını paylaşmasını sağladı.

Programın başarısı, organizasyona katkı sağlayan Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Belediyesi işbirliğiyle daha da parlak hale geldi.

Bu anlamlı etkinlik, Cumhuriyetin değerini bir kez daha hatırlatmanın ve Türk milletinin birlik, beraberlik ve bağımsızlık mücadelesini anmanın bir vesilesi oldu.

Tarsus halkı, Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir coşku ve gurur içinde kutladı.

#cumhuriyet #cumhuriyetin100yılı #tarsus

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster