İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Tarsus 14 Mart 2024 23 Görüntüleme

TARDOBDER “Kadına Şiddetle Mücadelede Farkındalık Eğitimi” Düzenledi

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü anlamlandırmak adına önemli bir adım attı

Dernek, Kadına Şiddetle Mücadelede Farkındalık Eğitimi düzenledi ve bu kritik konuda toplumsal bilinci artırmayı hedefledi.

Eğitim, Tarsus Sosyal Hizmet Merkezi’nden deneyimli sosyolog Ezgi Yardımcı tarafından verildi. Katılımcılara, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve bu konuda toplumun rolü hakkında önemli bilgiler sunuldu. Kadın hakları, şiddetin önlenmesi için mevzuatın sağladığı korumalar ve KADES (Kadına Acil Destek) uygulaması gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Eğitim sadece teorik bilgilerle sınırlı kalmadı; aynı zamanda farkındalık yaratıcı videolar da katılımcılara sunuldu. Bu videolar, kadına yönelik şiddetin gerçek yüzünü göstererek duyarlılık oluşturmayı amaçladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster