Ana Sayfa Gündem, Tarsus 11 Eylül 2024 18 Görüntüleme

TADEKA’DA ‘TARSUS’TAN KAÇIRILAN 2500 YILLIK HEYKELLER” KONULU SÖYLEŞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) tarafından ‘kent söyleşileri’ programları devam ediyor

Kent Belleği ve Kent Tarihi Araştırmaları Kurulu tarafından organize edilen ve TADEKA binasında düzenlenen Dr. S. Haluk Uygur’un konuşmacı olarak katıldığı “Tarsus’tan Kaçırılan 2500 Yıllık Heykeller” konu başlıklı söyleşi yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, STK temsilcileri, kurul üyeleri ve vatandaşların katıldığı programın moderatörlüğünü Dr. Ali Cerrahoğlu gerçekleştirdi.

Türkçeye çevrilmesinde yoğun emek harcayan “Kilikya’ya Yolculuk”, “Asyatik Türkiye’de Yaşam” ve “Kilikya’nın Tanrıları ve Yöneticileri” kitaplarından alıntılarla söyleşisini slayt sunumuyla yapan Haluk Uygur, özellikle 19. yüz yılda Çukurova bölgesine gelerek kendilerini arkeolog olarak tanıtan definecilerin, binlerce yıllık tarihi eserleri ya kaçırdıklarını ya da tahrip ettiklerini ifade etti.

Dr. S. Haluk Uygur, program sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı ve kitaplarını imzaladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster