Ana Sayfa Gündem, Kültür, Sağlık, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 21 Temmuz 2023 92 Görüntüleme

“TABİT” BİSİKLETLİ ÖLÜMLERE DİKKAT ÇEKTİ

Kısa adı TABİT olan Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu ; Türkiye’de son yıllarda bisiklet kullanımının artması, ulaşım aracı ve spor amaçlı tercih edilmesi, aynı zamanda petrol fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı bisikletin vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu gözlemlemekteyiz.
Ancak, üzülerek ifade etmeliyiz ki bisiklet, ulaşımda hak ettiği yeri henüz bulamamıştır. Mevcut yönetmelikler ve mevzuat yeterli düzeyde değildir. TBMM’de bisikletlerin motorlu taşıt sürücülerinden kaynaklı ölümlerinin önüne geçilmesi defalarca gündeme gelmesine rağmen henüz engellenememiştir. Her yıl yüzlerce bisikletçi, kural tanımaz, alkollü ve emniyet şeridini ihlal eden sürücülerin kurbanı olmaktadır.
Son iki yılda yaşamını kaybeden bisikletçi sayısı 350’yi geçmiştir. Üzücü bir örnek olarak, birkaç gün önce İstanbul Bostancı’da antrenman için yola çıkan sevgili bisikletçi arkadaşımız Doğanay Güzelgün, aracında uyuşturucu ve alkol bulunduğu iddia edilen bir sürücü tarafından trafik cinayetine kurban gitmiştir.
Bizler, Türkiye’deki bisikletli ulaşım ve bisiklet sporuna gönül vermiş, kent içi ve dışı ulaşımda bisikleti tercih eden vatandaşlar olarak, bisikletli ölümlerinin artık son bulması için tüm yetkilileri harekete geçmeye davet ediyoruz. Gerekli olan yapısal ve hukuki adımların atılması için sesimizi bir kez daha duyurmaya çalışıyoruz.
Bisikletli ulaşım bir haktır ve güvenliği sağlanmalıdır diyerek, bisikletli ölümlere dikkat çekti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster