Ana Sayfa Gündem, Kadın, Politika, Siyaset, Son Dakika 7 Eylül 2024 34 Görüntüleme

Son Dakika: Tarsus Kadın Platformu Israrla Soruyor: “Narin’e Ne Oldu?”

Tarsus Kadın Platformu, Yarenlik Alanı’nda bugün (7 Eylül 2024 Cumartesi, saat 17:00’de) “Narin’e Ne Oldu?” diye ısrarla sordu.

Tarsus Kadın Platformu adına Çiğdem Serin’in okuduğu basın açıklaması şu şekildedir: Narin Güran’ı bulacağız!

Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyü’nde, 21 Ağustos tarihinde “Kuran kursuna gidiyorum” diyerek evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 8 yaşındaki Narin Güran hala kayıp. Narin’in ve kayıp çocukların hesabını sormak için sokaktayız.

Yıllardır “Rabia Naz’a ne oldu?” diye sorduk, sormaya devam ediyoruz; günlerdir de “Narin’e ne oldu?” diye soruyoruz! Düzeniniz çocukları kaybediyor, düzeniniz çocukları öldürüyor.

Narin 16 gündür kayıp, tek bir haber yok. Narin kaybolduktan 10 gün sonra yayın yasağı getirildi. 4 gün önce ise Narin’in Kuran kursu ile bağlantısı olduğu iddia edilen amcası, aynı zamanda Narin’in yaşadığı Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran, kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından tutuklandı.

Yayın yasağı ile neyin üstünü örtüyorsunuz? Kimi, kimleri neden koruyorsunuz? Cevap verin! Narin’e ne oldu? dedi.

Yayın yasağı yetmiyor gibi Cumhuriyet Savcısı günlerdir kamuoyuna tek bir açıklama yapmıyor. Milyonlar Narin’den haber beklerken neden susuyorsunuz? İç İşleri Bakanlığı’na ve Ali Yerlikaya’ya soruyoruz: İstihbaratınızla o kadar övünürken nasıl oluyor da 120 haneli bir köyde 8 yaşında bir kız çocuğu buhar oluyor 18 gündür bulunamıyor?

Bu ülkeyi kayıp çocuklar ülkesine çevirdiniz. TÜİK’in verilerine göre 2008 ve 2016 yılları arasında tam 104.531 çocuk kayboldu ve TÜİK 2016 yılından beri, tam 8 yıldır kayıp çocuklara dair veri açıklamayı bıraktı. Kaç çocuk bulundu, kaçı hala kayıp bilmiyoruz. İçişleri Bakanlığı 2019 verilerine göre Türkiye’de yılda ortalama 10 bin çocuk kayboluyor.

Bu da günde yaklaşık 32 çocuğun kaybolduğu anlamına geliyor. Veriler gizleniyor. 6 Şubat depremin ardından Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı refakatsiz 1912 çocuğun 1841’inin ailelerine teslim edildiğini açıklasa da deprem bölgesinden çocuklarını arayanların sesi yankılanıyor. Deprem bölgesinde 6 şubattan bu yana kaç çocuğun kayıp olduğu, refakatsiz çocukların nerede olduğuna dair şeffaf bir açıklama yapılmıyor. 6 Şubat depreminin ardından refakatsiz çocukların tarikat ve cemaat yurtlarına yerleştirildiğine dair haberler çıkmıştı oysa.

2010-2014 yılları arasında mağdur çocuk oranı yüzde 76 artış gösterdi. Küçük çocukların failleri genelde ebeveynleri olurken büyük çocukların failleri akraba tanıdık oluyor.
Ülkede çocuklar en çok yakınları tarafından istismara uğruyor.

Bu ülke çocuklar için güvenli değil. Çünkü iktidar çocukları korumak için politika üretmek bir yana istismarı meşrulaştıracak tutumlardan kaçınmıyor. AKP’nin 22 yıllık iktidarında İstismarı af yasası tartışmaları, “küçüğün rızası var” diyen erkek yargısı, bir kereden bir şey olmaz diyen bakanı, baba kızına şehvet duyabilir diyen Diyaneti ile karşımızda çürümüş bir sistem var. Failler işte bu çürümüşlükten, cezasızlıktan güç alıyor.

Bu ülke çocuklar için güvenli değil! Bu ülkede çocuklar tarikat ve cemaat yurtlarında istismara uğruyor. Denetimsiz tarikat yurtlarında can veriyor. Sokakta oynarken panzer altında hayatını kaybediyor. Kolluk güçleri tarafından vuruluyor.

İktidar çocuklar için sokaklar güvenli değil yalanlarıyla hayvan katliamı yasası çıkardı, peki soruyoruz hani nerede çocuklar? Çocuklar için sokaklar da evler de evet güvenli değil, çünkü çocukları korumuyorsunuz. Çocukların kaybolmasının sebebi sizsiniz, sizin politikalarınız, hayvanlar değil!

Narin’e ne yaptınız hesap verin! Narin’den haber alana kadar bıkmadan usanmadan sormaya devam ediyoruz? Narin’e ne oldu? Narin için adalet istiyoruz.

Bugün Narin için adalet talebi 2018 yılında Giresun’da şüpheli ölümü aydınlatılmayan Rabia Naz için de adalet talebidir, 4 yıldır kayıp olan Gülistan Doku için de adalet talebidir. Bu ülkede kaybedilen, öldürülen çocuklar için, kadınlar için Adalet talebidir. Bugün Narin için adalet talebi herkes için adalet talebidir.

Narin bulunana kadar sokak sokak soracağız. Narin Güran’a ne oldu? Yayın yasaklarıyla üstünü örtmenize izin vermeyeceğiz. Narini biz bulacağız. Bu ülkeyi kayıp çocuklar ülkesi olmaktan çıkaracağız. Hayatlarımızı da çocukların geleceğini de biz savunacağız.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster