Ana Sayfa Gündem 15 Haziran 2024 6 Görüntüleme

Sinema Ofisi’nin Desteklediği İlk Film ‘Kesilmiş Bir Ağaç Gibi’ Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde kurulan Mersin Sinema Ofisi’nin organizasyonunu üstlendiği ilk film olan ‘Kesilmiş Bir Ağaç Gibi’nin çekimleri tamamlandı.

Set ekibi, Sinema Ofisi ekibinin desteklerinden memnun kaldı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, TRT Ortak Yapımı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sinema Ofisi’nin katkılarıyla gerçekleşen; Yapımcılığını Sinem Altındağ’ın, yönetmenliğini Tunç Davut’un, görüntü yönetmenliğini ise Cevahir Özcan’ın üstlendiği ‘Kesilmiş Bir Ağaç Gibi’ isimli uzun metrajlı film Tarsus’ta çekildi. Tarsus’un sinema ve dizi çekimine elverişli doğal platosunda 42 farklı sahnede çekimi yapılan sinema filmi için Sinema Ofisi, lojistik destek sağladı. Çekim ekibi ve oyuncuların; konaklama, catering ve araç parkı desteği gibi önemli ihtiyaçlarını karşılayan Sinema Ofisi ekibi, gösterdiği özverili çalışma ile tüm film ekibinden tam not aldı.

Ön araştırmadan son aşamaya kadar set ekibine destek oldular

Mersin Sinema Ofisi, filmin ön araştırma aşamasından yapım aşamasına kadar kolaylaştırıcı bir rol oynadı. Filmin mekân lokasyonlarının belirlenmesi ve mekan kurulumlarının sağlanması için gerekli lojistik ve insan kaynağı desteğini sağladı. İzin alınan mekânlarda çekimlerin kolaylıkla yapılabilmesi için kolluk kuvvetleri desteği ile bürokratik sorunların çözülmesi gibi alanlarda da gerekli olan tüm desteği sağlayan ekip, yapım sürecinde; saha personelleri ile de çekim ekibinin insan gücü desteğini artırdı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger de set ekibini çekimlerin son gününde yalnız bırakmadı. Ekiple sohbet eden Özdülger’e, başta oyuncular olmak üzere tüm set ekibi, Sinema Ofisi’nin varlığı ve sektöre verdiği katkı dolayısıyla teşekkür ederken, böyle bir ofisin Türkiye’deki tüm şehirlere yayılması gerektiğini ifade etti.

Özdülger: “Mutlu olduğumuz bir anı yaşıyoruz”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Sinema Ofisi ile birlikte tüm Türkiye’de sinema ve dizi sektöründe Mersin’in güzelliğinin de olduğunu gösterdiklerini söyledi. Mersin’in ilgi odağı olmasını ve dizi ve film sektörü için de iyi bir mekan olduğunu göstermek istediklerini kaydeden Özdülger, “Mersin Sinema Ofisi’nin oluşturduğu ilk film çekimindeyiz. Bizim açımızdan çok heyecan ve gurur verici. Aynı zamanda yaptığımız bu işlerin ne kadar doğru işler olduğunun da bir şekilde ispatı niteliğinde. Mutlu olduğumuz bir anı yaşıyoruz. Bu filme verdiğimiz destek sebebiyle de ayrıca mutluyuz. Nitekim yönetmenlerimiz ve oyuncularımızdan da böyle güzel dönüşleri alınca da çok mutlu olduk” ifadelerine yer verdi. Özdülger, Başkan Vahap Seçer’in sanata ve kültüre vizyonel yaklaşımı ve verdiği destekler sayesinde Mersin’i çok daha iyi tanıtma konusunda her gün daha da ileri gittiklerini söyledi.

Davut: “Bu katkıları duyan sinemacılar Mersin’e çekime gelecektir”

Sinema Ofisi’nin verdiği katkıların örneğinin Türkiye’de çok olmadığını vurgulayan Yönetmen Tunç Davut, “Büyük bir katkı. Türkiye’de bu katkı çok olmadı. Ben birçok ilde çekimlerde bulundum ama Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sinema Ofisi’nin çok büyük katkıları oldu. Çok fazla sinemacı bizim aldığımız destekleri öğrendikten sonra Mersin’de ve civar ilçelerde çekim yapmaya gelecektir. Mersin Sinema Ofisi; çiçeği burnunda bir ofisimiz. Bizim de ilk projemiz. Ofisimize biraz sıkıntı verdik. Çünkü büyük bir prodüksiyon olarak geldik ama bu büyük prodüksiyonun altından büyük bir güçle, gururla şevkle kalktılar” diye belirtti.

Altındağ: “Sinema Ofisinizin desteği bizim için son derece önemli ve anlamlıydı”

Kesilmiş Bir Ağaç Gibi filminin yapımcılarından Sinem Altındağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği katkıların kendilerini şaşırttığını belirterek, “Sinema Ofisinizin desteği bizim için son derece önemli ve anlamlıydı. Her aşamada her noktada bizimle birliktelerdi. Kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum. İlk projeleriydik ve birlikte müthiş bir iş başardık. Burada olduğumuz için gerçekten çok mutluyuz. Vahap Beye ve ekibine çok teşekkür ederiz. Desteğinizi hiç esirgemediniz, her zaman bizimleydiniz. Halk da çok büyük bir teveccüh gösterdi. Biz çok memnunuz” dedi.

Yılmazer: “Sinema Ofisi’nin bize sağladığı katkı müthişti”

Sinema Ofisi’nin önemli bir proje olduğuna değinen filmin ortak yapımcısı Cem Yılmazer ise “Mersin Sinema Ofisi’nin bize sağladığı katkı müthişti. Bu fikirden dolayı hem teşekkür ediyorum hem tebrik ediyorum. Bu projeyi burada çekmemizin sebebi de aslında Sinema Ofisi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı olanaklar” diye konuştu. Sinema filminin Tarsus’un tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını ifade eden Yılmazer, Sinema Ofisi ekibinin her aşamada kendilerine destek olduğunu kaydetti. Yılmazer, “Çok fazla mekanda çekim yaptık. Mekanları bulmamız bile aslında kurtarılması gereken önemli bir işti. O aşamadan başlayarak hemen her noktada bize desteği oldu. Mekanların bulunmasında da oldu, oyuncularımızın konforlu bir şekilde filmi çekebilmesi, lojistik katkıları oldu. Kendilerini hep yanımızda hissettik. Çok memnunuz. Bulunduğunuz şehrin dışında bir yerde çekim yapıyorsanız bu tür olanakları o lokasyonda sağlamak çok önemlidir. Biz de burada film boyunca bunu hissettik” ifadelerini kullandı.

Kurtaran: “Bu katkıyı gördüğüm ve sette hissettiğim için çok mutlu oldum”

Kesilmiş Bir Ağaç Gibi filminde ‘Nalan’ karakterini canlandıran oyuncu Selen Kurtaran, “Biz verilen katkıyı setimizde çok hissettik. Çok da mutluyuz. Sanat hepimiz için çok önemli. Belediyelerin katkıları da ciddi önem taşıyor. O yüzden bu katkıyı gördüğüm ve sette hissettiğim için çok mutlu oldum” derken, Sinema Ofisi’nin sağladığı destekten çok memnun kaldıklarını ifade ederek, “Bize yardımcı oldular, sete geldiler, çalışmalarını sette hissettik. Bu filmde bizim için önemli bir yerdeler. Çok büyük bir katkı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Duman: “Böyle bir ofisin olması gerçekten çok umut vaat eden bir durum”

Sinema Ofisi’nin destekledikleri ilk projede yer almaktan çok mutlu olduklarını ifade eden başrol oyuncularından Feyyaz Duman, “Ben yurtdışında hep şunu gördüm; her şehrin bir sinema ofisi var. Türkiye’de bu çok zayıftı, sadece İstanbul’a sıkışmış durumdaydı. Mersin’de böyle bir projenin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olması gerçekten çok umut vaat eden bir durum. Kültür ve sanatın, özellikle sinemanın desteklenmesi konusunda çok mutluluk verici” dedi. Duman, Karavan, konaklama, catering, şoför ihtiyacı gibi sinema ve dizi sektörü için büyük bütçeler ifade eden alanlarda verilen desteğin son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, “Böyle bir desteğin olması sinema için son derece bulunmaz nimet. Manevi olarak da yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

İpin: “ Böyle bir desteğin olduğunu görmek çok hoşuma gitti”

Sinema Ofisi’nin desteğin kendileri için sürpriz olduğunu söyleyen oyuncu Ali İpin, “Bu benim için çok büyük bir sürpriz oldu.  Geldiğimizde böyle bir desteğin olduğunu görmek çok hoşuma gitti. Sinema Ofisi için ‘burada böyle bir şey mi varmış’ dedim.  Bu da işin ergonomisine çok büyük katkıda bulunuyor. O nedenle çalışmalarınızı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Hakan Erkılıç: “Mersin Büyükşehir, Sinema Ofisi’ni kurarak büyük bir adım attı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sinema Ofisi’nin oldukça önemli olduğuna değinen Sinema Ofisi Danışmanı ve Mersin Üniversitesi İletim Fakültesi Öğretim Elemanı Doç. Dr. Hakan Erkılıç, “Mersin Büyükşehir Belediyesi büyük bir adım attı ve Sinema Ofisini kurdu. Kesilmiş Bir Ağaç Gibi filminin setinde son gündeyiz. Sinema Ofisi ciddi bir destek sağladı. Sinema Ofisi; İstanbul’daki dizi, film ekiplerine Mersin’de bir sinema ortamı yaratmaya çalışıyor. Bu bağ iyi bir şekilde devam ederse Mersin’de diziler, filmler üretilecek ve burada sinema alanında yeni bir alan açılacak. Bu hem Mersin’in tanıtımına katkı sağlayacak hem sektöre katkı sağlayacak hem de Mersin’de yeni istihdam alanları oluşacak” dedi.

Senem Erkılıç: “Sinema Ofisi, sinema sektörüne çok önemli bir katkı”

Sinema Ofisi Danışmanı ve Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sinema Ofisi danışmanlarından Senem Duruel Erkılıç da, “Mersin Sinema Ofisi bence çok özel. Bunu pek çok yerde pek çok insan dile getiriyor. Özellikle sinema sektöründe dile getirenler çok fazla. Sinema sektörünün İstanbul dışına çıkmaya çok ihtiyacı var ve Mersin bunun için çok önemli lokasyonlardan birisi. Mersin Sinema Ofisi de çok yoğun ve güzel bir biçimde çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bunu hayata geçirmiş olması bence sektöre çok önemli katkı” dedi.    

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster