İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kadın, Kültür, Son Dakika, Spor, Tarsus 10 Ekim 2022 290 Görüntüleme

SATRANÇTA OLİMPİYAT ŞAMPİYONU TÜRKİYE

Tarsuslu Federasyon Başkanı Gülkız Tulay Yönetiminde ‘SATRANÇ TARİHİN’DE BİR İLK..! Olimpiyat Şampiyonu TÜRKİYE..!🧿


Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tarsuslu Gülkız TULAY;

“Çok heyecanlı ve çok mutluyum. Onlar bizim Türk Yıldızlarımız.Tebrikler Türkiye! Tebrikler kaptan GM Cemil AGHAMALİYEV! Tebrikler FM Eray KILIÇ, FM Hasan Hüseyin ÇELİK, FM Taha ÖZKAN, WFM Gülenay AYDIN ve Hatice Aslı MUŞTU! Satranç tarihinde bir ilke, çok büyük bir başarıya imza attınız. Sizinle gurur duyuyoruz. 

Azerbaycan’da düzenlenen 2022 FIDE Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları’nda Kırmızı, Beyaz ve Anadolu olmak üzere 3 takım halinde yarıştık. Türkiye-Kırmızı Takımımız ile satranç tarihinde ilk kez ‘Olimpiyat Şampiyonu’ olduk.
 23 ülke, 34 ülke takımı ve 50 ünvanlı olmak üzere toplam 176 sporcunun yarıştığı şampiyonada, Kırmızı Takımımız, İngiltere, Moğolistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Küba ve İran’ın güçlü takımları karşısındaki mücadelesiyle, başarılı skorlarla tüm satranç otoritelerinin takdirini aldılar ve adeta olimpiyatların yıldızı oldular. Sağ olun var olun gençler!
 
Satrançta bu yaş grubunun en iyilerinin yarıştığı ve satranç otoriteleri tarafından en zorlu yaş grubu olarak tanımlanan bu turnuvada olimpiyat şampiyonu olmayı başaran genç millilerimizi, teknik ekibimizi, sporcularımızın ailelerini, bu başarıda katkısı olan herkesi yürekten kutluyorum.
 
Kırmızı, Beyaz ve Anadolu takımlarımızda yer alan tüm sporcularımız çok iyi maçlar çıkardılar. Bu bizim genç milli takımımızın da gücünü de sergiliyor. Olimpiyatlarda mücadele eden tüm sporcularımızı kutluyorum.
 Son yıllarda gençlerimiz Avrupa ve Dünya’da çok büyük başarılara imza attı. Gelecekte genç millilerimizle daha başarılı sonuçlara imza atacağımıza inanıyoruz.
 Türk satrancı genç ustaları ile büyümeye, güçlenmeye devam ediyor. Tüm hamlelerimiz satranç için, Türkiye için. Yolumuz aydınlık ve şampiyonluklarımız çok olsun.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster