İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 3 Temmuz 2023 81 Görüntüleme

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği : “‘ŞERİATA KARŞI LAİKLİK, ZULME KARŞI ADALET’’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Yarenlik Alanında Basın Açıklaması Yaptı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube başkanı Feyzullah Metin ‘nin yaptığı açıklama ; “2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta gerçekleşen Madımak Oteli katliamının 30. yılına değinilmektedir. Katliamda 33 aydın, ozan, sanatçı ve gençlerin yanı sıra Alevi topluluğunun geleceği ateşe verilerek öldürülmüştür.


Ancak katliamın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen hesap verilmemiş, gerçek sorumlular ortaya çıkarılmamış ve adalet sağlanmamıştır. Katillerin çoğu affedilmiş, normal yaşamlarına devam etmiş ve zaman aşımı girişimleri olmuştur.

Açıklamada Madımak katliamının insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulanmaktadır. Ayrıca, katliamın Alevilerin baskı altında tutulması ve asimile edilmesi için bilinçli olarak seçildiği ifade edilmektedir. Ayrıca, siyasal İslam referansıyla ülkenin yönetildiği, laikliğe karşı savaş açıldığı, eğitimin dincileştirildiği ve Alevilik üzerinde baskı ve asimilasyon politikalarının devam ettiği belirtilmektedir.


Ayrıca Açıklamada Alevi ibadethaneleri olan Cemevlerinin anayasal güvence altına alınması, kapatılan dergahların geri verilmesi, ayrımcılığın son bulması, nefret söylemlerinin cezalandırılması, din derslerinin kaldırılması, Diyanet İşleri Başkanlığının kapatılması, tarihle yüzleşme ve Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi olması gibi talepler dile getirildi.

Son olarak, Madımak katliamını ve diğer insanlık suçlarını unutmama, unutturmama ve hesap sorma çağrısı yapıldı. Sivas’ta Madımak Oteli önünde toplanarak katliamın 30. yılında yanıt verme çağrısında bulunuldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster