Ana Sayfa Gündem 26 Eylül 2024 7 Görüntüleme

“Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” Temalı Konferans Gerçekleştirildi

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Tarsus Müftülüğü Konferans Salonunda “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” temalı konferans gerçekleştirildi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ulu Camii İmam Hatibi Mahmut Turan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası temalı sinevizyon gösterildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Murat Akçay, şahsiyet inşaasının Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde ve Hz. Peygamber’in sünneti seniyyesiyle mümkün olduğunu vurguladı ve programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık konferans gerçekleştirdi. Konferansta Müftü Açık, Hz. Muhammed’in (s.a.v) genç yaşlarından itibaren örnek bir şahsiyet olduğunu belirterek, onun hayatından örnekler sundu. Müslüman şahsiyetinin inşa sürecinde Kur’an ve Sünnet’in temel kaynaklar olduğunu vurgulayarak İslam’ın ahlaki değerlerinin bireylerin karakterini nasıl şekillendirdiğine ve kişisel gelişimlerine nasıl yön verdiğine dair örnekler verdi.

Program İlçe Müftüsü Murat Akçay’ın Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık’a Tarsus Müftülüğü adına hazırlanan tablo ve Kur’an- Kerim hediyesi takdimi ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Programa İlçe Müftüleri, Kurum Amirleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster