Ana Sayfa Eğitim, Gündem 9 Eylül 2024 10 Görüntüleme

OKULLARDA İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Tarsus’ta ve Yurt Genelinde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Türkiye genelinde, okul öncesinden lise seviyesine kadar tüm okullar bugün açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre, 1.2 milyon öğretmen ve 20 milyonu aşkın öğrenci için ilk ders zili çalacak. Yaklaşık 3 ay süren yaz tatilinin ardından öğrenciler, birinci dönem ara tatilinin başlayacağı 11 Kasım’a kadar sınıflarda olacak.

Yeni eğitim öğretim yılı, hem kademeli olarak uygulanacak yeni müfredat hem de MEB tarafından alınan kararlar ile bir dizi yenilikle başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla, okullara bu yıl uygulanmak üzere yeni kararların yer aldığı bir genelge gönderildi. Genelgede dikkat çeken bazı düzenlemeler şunlar:

  • Sınav ve Deneme Sınavları Yasaklandı: Liseye kadar tüm okullarda il, ilçe veya okul genelinde sıralamaya dayalı sınavlar ile deneme sınavlarının yapılması yasaklandı.
  • Kaynak Kitap Reklamları Engellendi: Bakanlık tarafından ücretsiz dağıtılan materyaller dışındaki kaynak kitapların okullarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmeyecek.
  • İlkokulda Sınav Saati Uygulaması Kalktı: İlkokullarda daha önce uygulanan sınav saati uygulaması kaldırıldı.
  • Sınıf Annesi Uygulamasına Son Verildi: Sınıf annesi gibi mevzuatta yer almayan uygulamaların okullarda yapılmasına izin verilmeyecek.
  • Cep Telefonu Kullanımı Yasağı Devam Ediyor: Geçtiğimiz yıl uygulamaya konan sınıflarda cep telefonu kullanım yasağı ve velilerin okullara randevu ile gitmesi uygulaması bu yıl da devam edecek.

Ayrıca, okulların açıldığı bugün, ortaokul 5. sınıfa yeni başlayan öğrencilere ve ailelerine uyum rehberi sunumu yapılacak. Tanışma etkinliklerinin ardından öğrencilere rehberlik hizmetleri verilecek.

Liseye yeni başlayan öğrenciler için MEB tarafından hazırlanan ve müfredattaki değişiklikleri içeren ‘Liseye Hoş Geldin’ kitapları da öğrencilere dağıtılacak. Bu kitaplar, lisede karşılaşacakları dersleri tanıtmayı ve başarılı olmaları için gereken bilgileri aktarmayı hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca, 81 ile gönderdiği yazı ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda öğrencilerin yeteneklerini ön plana çıkaran ve dijital teknolojilerin daha etkin kullanılacağı bir eğitim modeli uygulanacağını duyurdu. Ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin öğrencilerin yeteneklerine göre çeşitlendirileceği belirtildi.

Son olarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılının ilk dersinde öğrencilerin “Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi” konusunu işlemesini istedi. İlk ders saatinde öğrencilere, Çanakkale’de savaşan bir askere ya da Filistin’deki bir çocuğa mektup yazmaları önerilecek.

2024-2025 eğitim öğretim yılı, öğrenciler ve öğretmenler için yeniliklerle dolu bir süreç ile başlıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster