Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus 1 Ekim 2024 16 Görüntüleme

Öğrencilerden Gazilere ve Sanat Atölyesine Ziyaret

Tarsus 100. Yıl Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri, anlamlı bir etkinlik kapsamında Muharip Gaziler Derneği ile Ressam Remzi Karabulut’un atölyesini ziyaret ettiler. Bu ziyaret, hem genç nesillerin tarih bilincini güçlendirmeyi hem de sanata olan ilgilerini artırmayı hedefleyen önemli bir buluşma oldu.

Öğrenciler, ilk olarak Muharip Gaziler Derneği’ne giderek, gazilerimizle yakından sohbet etme fırsatı buldular. Vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda etmeyi göze almış olan gazilerimizin hayat hikayelerini dinleyen öğrenciler, onların büyük fedakarlıkları karşısında derin bir minnet duyduklarını dile getirdiler.

Gazilerimiz de, gençlerin bu ilgisinden oldukça memnun kalırken, vatan sevgisinin gelecek kuşaklar arasında yaşatılmasının önemine vurgu yaptılar.

Ziyaretin ikinci bölümünde öğrenciler, Tarsus’un tanınmış sanatçılarından Ressam Remzi Karabulut’un atölyesine geçtiler. Ressam Remzi Karabulut, onlara Türk kültürünün önemli bir parçası olan eski sokak oyunlarından “topaç”ın nasıl oynandığını göstererek, geçmişle bir bağ kurmalarını sağladı. Sanatçı, aynı zamanda eserlerinde işlediği temalar hakkında da gençlere bilgi verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster