Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus 7 Haziran 2024 46 Görüntüleme

Müze Müdürü Doğukan Alper, Öğrencilere Tarsus Tarihini Anlattı

Tarsus Müze Müdürü Alper, Şehit Sabri Acem Ortaokulu’nu Ziyaret Etti

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen “Kurum Amirlerinin Okul Ziyaretleri” faaliyeti devam ediyor. Bu çerçevede, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Müze Müdürü Alper, öğrencilere müzenin faaliyetleri, Tarsus’un zengin tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgi verdi. Öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Alper, onlara tarih bilincini aşılamanın önemini vurguladı ve müze gezilerinin kültürel gelişimlerine katkıda bulunacağını belirtti. Öğrenciler, müze müdürüne çeşitli sorular yönelterek tarih ve arkeoloji konularında merak ettikleri konuları öğrenme fırsatı buldular.

Okul yönetimi ve öğretmenler de bu tür ziyaretlerin öğrencilerin eğitimine ve sosyal gelişimine olumlu katkılar sağladığını belirterek, Tarsus Kaymakamlığı’na ve Tarsus Müze Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

Tarsus Kaymakamlığı tarafından koordine edilen bu projeyle, kurum amirlerinin okulları ziyaret ederek öğrencilerle birebir etkileşimde bulunması, onların eğitim hayatına pozitif bir etki yaratmayı amaçlıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ziyaretler, öğrencilerin farklı meslekleri tanıması ve geleceğe yönelik motivasyon kazanmaları açısından da büyük bir önem taşıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster