İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Yaşam 23 Şubat 2023 123 Görüntüleme

MISIR’DAN DEPREMZEDELERİMİZ İÇİN GÖNDERİLEN 650 TONLUK YARDIM, MERSİN ULUSLARARASI LİMANINA ULAŞTI

Mısır’ın askeri gemisi depremzedelere 650 tonluk yardım taşıdı.

Mısır’dan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için gönderilen 285 çadır, 99 bin 300 battaniye, çok sayıda yatak ve elektrikli ısıtıcı ile ilaç, gıda, temizlik ve tıbbi malzemelerden oluşan konteynerleri taşıyan gemi, 2 günlük yolculuğunun ardından Mersin Uluslararası Limanı’na yanaştı.

Mısır hükümetinin “asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerden etkilenen bölgeler için hazırladığı 650 tonluk yardım malzemesi, askeri gemi “ENS Halayeb” aracılığıyla Mersin Uluslararası Limanı’na ulaştırıldı.Rıhtıma yanaşan gemiyi, Mısır’ın Ankara Misyon Şefi ve Maslahatgüzarı Amr Soliman El Hamamy, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri ve AFAD görevlileri karşıladı.AFAD koordinasyonunda teslim alınacak yardımların, deprem bölgelerine gönderileceği bildirildi.

 

Bu zorlu süreçte Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan El Hamamy, “Bu sunduğumuz yardımın önemli bir özelliği de askeri bir yardım gemisi içinde ulaştırılması. Bu, son 10 yıldan bu yana Türkiye’ye gelen ilk Mısır askeri gemisi. Bu gemi, Mısır halkının Türk halkına olan sevgisini taşıyor.” diye konuştu.El Hamamy, daha fazla yardıma ihtiyaç duyulması durumunda Türkiye’nin bu felaketin üstesinden gelebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster