Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Kültür, Sağlık, Yaşam 6 Mayıs 2024 118 Görüntüleme

Minikler, Bilişim Haftası’nda Teknolojiyle Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim gören öğrenciler Bilişim Haftası dolayısıyla Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim alan miniklerle buluştu.

Adile Teyze, Halkkent, Münir Özkul, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezleri’nden çocukların; ‘Mesafeler Bilime Engel Değil Projesi’ kapsamında bir araya geldiği etkinlikte hamurdan devreler kuruldu.

‘Sanatın Gücü Robotun Devrelerinde’ mottosuyla yapılan etkinlikte; minik öğrencilerin bilimsel merakının uyandırılması ve hayal gücüyle desteklenmesi adına basit devre elemanları bir araya getirilerek dairesel hareketleri oluşturan ressam robot ile çizgilerin eğlenceli dünyasına eşlik edildi. Yapılan yumuşak devreler; elektrik ve elektrik devrelerinin temellerini öğrenmek ve keşfetmek için yol gösterici oldu. Minikler yapılan etkinlik sayesinde hem eğlendi hem öğrendi hem de teknolojinin farklı bir yönüyle tanışmış oldu.

Toplam 200 çocukla yapılan etkinlikte 36-48, 48-60 ve 60-72 ay gruplarındaki çocuklar kendi tasarladıkları ürünlerle keyifli vakit geçirdi. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster