Ana Sayfa Gündem, Teknoloji, Yaşam 23 Temmuz 2024 39 Görüntüleme

MESKİ, Teknolojiyi En Etkili Şekilde Kullanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Bı̇lgı̇ Yönetı̇m Sı̇stemı̇ (BYS) entegrasyonlu dı̇jı̇tal dönüşüm projelerı̇ni hayata geçiriyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde son teknolojik gelişmeleri yakından takip eden MESKİ Genel Müdürlüğü, çevre dostu çalışmalarla göz doldurmaya devam ediyor.

Akılcı ve doğa dostu çalışmaları uygulamaya geçiren MESKİ, kâğıt israfının da önüne geçiyor

MESKİ Bilgi Yönetim Sistemi sayesinde, belgelerin direkt akışa sunulmasıyla zamandan ve maliyetten tasarruf sağlanıyor. İmzalanan tüm belgelerin dijital arşive gönderilmesiyle tüm belgeler elektronik ortamda erişilebilir olurken, MESKİ personeli de belgelere içeriğine göre rahatlıkla ulaşılabiliyor. İzin alan ve tüm onaylayanların sürece dâhil edildiği, gerekli mesaj (SMS) ve e-posta gönderimlerinin sürece bağlı olarak işletildiği uygulama ile yılda ortalama 40 bin izin evrakının çıktısı alınmıyor. MESKİ’nin kâğıt israfını ortadan kaldırdığı uygulamasıyla, 400 kartuşun üretiminde kullanılan petrol ürünleri ve kimyasalların oluşturduğu çevre kirliliği de önlenmiş oluyor.

Dijital dönüşümle atıklar azalıyor, su kaynakları korunuyor

MESKİ’nin dijital dönüşümü ile atık azaltma, yenilenebilir enerji kullanımı, enerji verimliliği, su kaynaklarının korunması gibi doğaya birçok katkı sunuluyor. Teknolojide yeşil dönüşümü benimseyen MESKİ; dijital dönüşümleri hayata geçirerek atıkları azaltmaya, yenilenebilir enerji kullanımına, enerji verimliliğine, su kaynaklarının korunmasına ve sürdürülebilir bir geleceğe destek veriyor.

Doğansoy: “Uygulama sayesinde çevre kirliliğini önlemiş oluyoruz”

MESKİ Bilişim Teknolojileri Şube Müdürü Ali Osman Doğansoy; “Teknolojiyi en etkili şekilde kullanıp, dijital dönüşümle doğaya büyük katkı sunuyoruz. Biyometrik imza, dijital arşivleme, e-imza veya SMS ile onaylama gibi dijital araçlarla, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyoruz. Yılda ortalama 40 bin evrak çıktısı almayarak, yaklaşık 400 kartuşun üretiminde kullanılan petrol ürünleri ve kimyasalların oluşturduğu çevre kirliliğini de önlemiş oluyoruz. Gelecekte, ileri teknolojileri daha da yaygınlaştırarak hizmet kalitesini yükseltmeyi planlıyor, bu süreçte çevreye olan katkıların daha da artırılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster