Ana Sayfa Gündem, Yaşam 2 Ağustos 2024 29 Görüntüleme

MESKİ, Demirışık’ta Artan Su Talebine Çözüm Sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesi Demirışık Mahallesi içme suyu isale, terfi ve şebeke hattı yapım işine devam ediyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü; yerleşik nüfusla birlikte su tüketiminin de artış göstermesi üzerine harekete geçerek, Mezitli İlçesi Demirışık Mahallesi içme suyu isale, terfi ve şebeke hattı yapım işini başlattı. Artan içme suyu talebinin karşılanması amacıyla çalışmalara devam eden MESKİ;  bu bölgede geleceğe yönelik yeni şebeke hatları da oluşturarak, vatandaşların temiz ve kesintisiz içme suyuna kavuşmasını sağlıyor.

MESKİ, Demirışık Mahallesi’nde 14 bin 200 metre içme suyu altyapısı döşeyecek

MESKİ, Mezitli İlçesi Demirışık Mahallesi içme suyu isale, terfi ve şebeke hattı yapım işi ile sondaj kuyusundan temin ettiği içme suyunu, Koçyatağı’ndaki 100 metreküplük içme suyu deposuna aktarıyor. Yapımı planlanan terfi istasyonuyla ise, içme suyunu Mihrican bölgesine iletiyor. Mihrican bölgesine yapılacak 3. terfi istasyonu ile suyu hem Mihrican bölgesini besleyen 50 metreküplük depoya, hem de Soğukpınar bölgesine yeni yapılacak olan 100 metreküplük içme suyu deposuna aktarmayı planlıyor. Bu proje sayesinde Soğukpınar bölgesine yeni şebeke hattı döşenmesiyle, vatandaşlar temiz ve kesintisiz içme suyuna kavuşmuş olacak.

MESKİ’nin, sözleşme bedeli 14 milyon 923 bin lira olan bu projesi kapsamında; 4 bin 200 metre çelik boru, 10 bin metre polietilen boru olmak üzere, toplam 14 bin 200 metre içme suyu altyapısı döşenecek. İş kapsamında; 3 adet terfi merkezi, bir adet 100 metreküplük içme suyu deposu ve çeşitli sanat yapıları da vatandaşların hizmetine sunulacak.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster