Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 31 Temmuz 2023 86 Görüntüleme

Mersin’de Uyuşturucu Ticaretiyle PKK/KCK’ya Destek İddiasına 9 Gözaltı

Mersin’de uyuşturucu ticareti yaparak terör örgütü PKK/KCK’ya destek sağladığı tespit edilen organize suç örgütünün 9 şüphelisi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, PKK/KCK’ya müzahir olduğu belirlenen organize suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda, şüphelilerin finans kaynağının uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelir olduğu, “para akışını” gizlemek için çeşitli yollara başvurdukları saptandı .Çalışmalarda, kimliği tespit edilen 19 zanlının, bu yöntemle PKK/KCK’ya eleman kazandırmaya çalıştıkları tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şafak vakti dron destekli başlatılan operasyona yaklaşık 350 polis katıldı. Özel harekat polisleri, baskın yapılan adreslerdeki sokakların girişinde uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldı. Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi’ndeki bir adrese düzenlenen baskında, zanlının evinin sokağındaki aydınlatma direğine yerleştirilen güvenlik kameraları dikkati çekti. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı, aramalarda bir miktar uyuşturucu, biri kurusıkı 2 tabanca ve 134 fişek ele geçirildi. Adresinde bulunamayan 10 zanlı aranıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster