İçel
Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 20 Aralık 2022 147 Görüntüleme

MERSİN VALİLİĞİ’NDEN KAR ve FIRTINA UYARISI

Mersin Yükseklerinde Beklenen Kar Yağışlarına Dikkat!
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden gelen son değerlendirmelere göre; Yarın (Salı) günü Mersin (Çamlıyayla, Mut, Gülnar) yüksekleri (1250 metre ve üzeri rakımlı yerler) orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenmektedir.
Kar yağışlarının 21.12.2022 Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edildiğinden; kar yağışının meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Akdeniz Bölgesinde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden gelen son değerlendirmelere göre; Salı ve Çarşamba günü bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi beklenen rüzgârın; Mersin batı ve iç kesimlerinde
(Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Gülnar, Silifke, Erdemli) kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgârın Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.
Kuvvetli rüzgârla birlikte ulaşımda aksamalar, kar örtüsüne sahip yüksek kesimlerde yerdeki karın savrulması sonucu tipi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Şehidimiz Var TÜRKİYEM

Şehidimiz Var TÜRKİYEM

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster